pochistvane2103151В първата екоакция се включиха 50 служители на общинската администрация и „Еко“ ЕАД и сто на „Литекс Моторс“

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев се обръща със специална благодарност към участниците в кампанията „Да изчистим общината” 2015, съобщават от Община Ловеч. В първата екоакция днес участваха 50 служители на общинската администрация и „Еко“ ЕАД и сто на автомобилната компания „Литекс Моторс“.

Те почистиха от отпадъци, изсъхнали клони и прорасла храстовидна растителност части от алеята „Башбунар“, парка „Стратеш“ и по пътя от изхода на града за Троян до Пресечената скала. Участваха лично кметът Казанджиев и председателят на общинския съвет Тихол Тихолов. Събраният отпадък бе извозен от камиони на „Еко“, отрязаната дървесина ще бъде предоставена на звената на бюджетна издръжка в селата.

Кампанията, обявена преди дни от кмета, продължава по кварталите в града и по населените места. Ще продължи и почистването от храстовидна растителност на „Стратеш“, като преди това ще се извърши оглед от еколози и дендролози, които да дадат конкретни напътствия. Кметът апелира в почистването да се включат граждани и граждански сдружения, фирми и институции, общински съветници.

pochistvane2103152„Изключително съм благодарен на всички, които днес бяха активни в пролетното почистване на Ловеч – заяви кметът, – свършихме много добра работа, но и още много предстои, ако искаме да направим града си по-приветлив.“ Той призова местните фирми да последват примера на „Литекс Моторс“ и техни хора да се включат в следващата мащабна екоакция, която ще се проведе в дните между Цветница и Деня на Ловеч.

Със старта на кампанията днес символично бе отбелязано и настъпването на астрономическата пролет, която ни зарадва в първия си ден с прекрасно слънчево време.

10 коментара

  1. Браво на всички , които участваха в почистването. Никъде в белите държави няма такива обрасли пущиняци като тук, дано скоро това да се случи и на Стратеш!

  2. Трябва да отбележа, че следващото чистене трябва да се оставят: сухите дървета/за да могат да падат свободно/, драките и храстите /за да задушат останалите дървета и те да изсъхнат/ и всичките боклуци/да задушат ефективно тревата/. Това се нарича поддръжка на парково пространство, което явно се бърка с джунгла по тия ширини. Сега остава кмета да засади нещо подходящо

  3. на времето му викаха Ленински съботник и целият град излизаше да чисти и залесява!!!!!!

  4. имам чувството, че са пълни дебили….това е осакатяване на най-хубавото ни кътче…

  5. Сега някой фен на Минчо дъ пуси веднага ще ме нападне ама ква е тая сеч?!

  6. Вие минахте ли по алеята да видите какво “почистване” е направено?

  7. Един калашник и ще я изчистя 🙂

Comments are closed.