Кметът Страцимир Петков приветства общото събрание на областния съвет на БЧК – Ловеч. Днес се проведе третата му сесия за мандат 2021 – 2024 г. „За мен е чест да ви поздравя за това, което прави БЧК, организация с век и половина история, отъждествяваща се с доброволчество, хуманност и с изяви в полза на обществото и нуждаещите се хора“, каза кметът. Той благодари за досегашното партньорство и изрази увереност, че то ще продължи все така ползотворно. И добави: „В последните години вие преминахте през много кризи – енергийна, финансова, пандемия, война в Украйна, и останахте стожер на доброто. Благодаря ви, че ви има“.

За значимостта на Червения кръст за обществото говори и председателят на областния съвет на БЧК – Ловеч, проф. д-р Николай Николов. Той посочи, че единственото НПО, което е създадено и генерирало в самата си идея да дава на хората и да е в помощ, е БЧК. Изтъкна изпълняваната държавна функция при планинското и водното спасяване, защитата при бедствия и аварии.

На форума днес бяха приети отчетът за дейността на ловешката червенокръстка организация за 2023 г., представен от директора на секретариата на областния съвет Цветомира Георгиева, планът за 2024 г. и насоки за изпълнение на стратегия 2020-2030 на областния съвет за периода 2024 – 2026 г.

Гости на общото събрание бяха още областният управител Виктор Стойчев, зам.-кметът Алдин Начков, колеги от БЧК – Кърджали, партньори от Ловеч.