DSC_0135В 22.26 часа от пресцентъра на Община Ловеч съобщиха, че в 19.00 ч. днес кметът Минчо Казанджиев обяви бедствено положение в Ловеч след заседание на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия. Пороен дъжд и бури заляха улиците в града, наводнени са бул. „България” и ул. „Търговска”, подлезите зад общината и под Покрития мост. Има наводнени и административни сгради, офиси на фирми и частни домове. В момента ситуацията е овладяна, няма пострадали граждани и сериозни материални щети. Всички паднали дървета са отстранени, опасните са окастрени, няма проблеми за движението на автомобили и хора. Информация има само за една затисната кола. Дъждоприемните шахти са отпушени. На места има износен асфалт, не в големи количества.

Утре рано сутринта ще бъде направен анализ на ситуацията. В момента Кризисният щаб е в пълен състав при кмета на общината, координират се действията на всички институции, в работата му участва и областният управител.

Електрозахранването е възстановено навсякъде, с изключение на шест села, където по отстраняването на авариите работят всички налични екипи на ЧЕЗ.

3 коментара

  1. всяка година едно и също….. направо да се смени кмета….. ега ти търпеливия народ сме….. :(((((((

  2. Баат Минчо пак се базика. Какво ще помогне на ситуацията документа за бедствено положение? Да беше писал заповеди преди дъжда. Ама така ще си е понеже каквото и да се случи управника няма да бъде санкциониран по никакъв начин.

Comments are closed.