Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати поздравителен адрес до писателя Георги Мишев (85г.) за рождения му ден. В адреса тя пожелава на известния писател и почетен гражданин на Ловеч здраве, дълголетие и радости в живота. В него се казва:
„Всяко Ваше посещение в родния край предизвиква обществен интерес и се помни с проявената толерантност и гражданска позиция, като винаги защитавате демократичните ценности. Вашата творческа биография тръгва от Ловеч преди 62 години и бързо се утвърдихте като водещо име в българската проза и кинодраматургия. А с последните две мемоарни книги “Мир на страха ни” (2015) и „Мир на кумирите ни“ (2020) посрещате достойно своята 85-годишнина. Пожелаваме Ви още дълги години живот и здраве, както и нови творчески успехи.“
Кметът Корнелия Маринова, която в момента се лекува в домашни условия от коронавирус, изказва надежда след нормализиране на санитарната обстановка да продължат срещите с ловешките почитатели.
Георги Мишев беше в Ловеч по време на Литературния салон „Мостове 2016“ и представи мемоарната книга „Мир на страха ни“. Той е роден на 3 ноември 1935 г. в с. Йоглав, Ловешко. Почетен гражданин е на Ловеч от 2006 г. Автор е на разкази, повести и романи. Сред тях са „Осъмски разкази“, „Матриархат“, „Вилна зона“, „Селянинът с колелото“, „Дами канят“ ,„Патриархат“ и други, голяма част от тях са филмирани. В златния фонд на нашето кино са „Преброяване на дивите зайци“, „Вилна зона“, „Дами канят“, „Самодивско хоро“, „Не си отивай“, „Момчето си отива“, „Селянинът с колелото“, „Матриархат“.
Георги Мишев е народен представител в Седмото Велико народно събрание (1990-1992). Носител е на множество награди. Негови синове са писателят хуморист Михаил Вешим и журналистът Цветан Гемишев (в.“Труд“).