dobrovolci304164Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави участниците в международния  младежки обмен на тема “Доброволчеството като път за професионално ориентиране на младите хора”. Срещата беше от 10 часа в зала 109 на дом „Преслав“ в Ловеч.

„Приветствам усилията за решаване на наболелите проблеми в професионалната реализация на младите хора и повишаване на ключовите компетентности и умения.  Виждам, че във вашата програма са залегнали интересни принципи и разнообразни прояви.  Говори се за младежка мобилност, интерактивни форми, обмен на  добри практики, има още научнопрактическа конференция, дебати, посещения на институции, десант сред природата, залесяване и възстановяване на еко пътеки. С вашия досегашен опит, очаквам да свършите много работа през тези 10 дни в Ловеч.“

Това каза в словото си кметът Корнелия Маринова. Тя покани участниците да бъдат гости на Община Ловеч на 08.04.2016 г.(петък) от 14 часа. Така представители  на  пет страни ще се запознаят с дейността на институцията и ще споделят вече създалите си впечатления от видяното и практикуваното като професионално ориентиране.

dobrovolci304161Международният младежки обмен на тема “Доброволчеството като път за професионално ориентиране на младите хора”  се провежда  от 01.04 до  10.04.2016 г. в  Ловеч. Организатор е сдружение „Екомисия 21 век“. Основната  цел на проекта е популяризиране на интерактивни форми на работа за професионално ориентиране на младите хора, чрез обмен на добри практики в областта на доброволчеството. Участниците са 60 младежи от Румъния, Литва, Испания, Италия и България.  Проектът се финансира от Център за развитие на човешките ресурси по програма Еразъм +.

1 коментар

  1. Доста нескопосан опит за омаскаряване на Данчо Заверджиев. След като не успя планът (замислен най-вероятно доста преди изборите) за укротяването му чрез мястото на общински съветник, последвалите опити за “купуване” чрез директорски пост в общинска фирма, започват анонимните публикации в стил “Петьо Блъсков”. Обяснимо е било притеснението на г-жа Маринова от присъствието на подобен инициативен и непримирим гражданин при едно бъдещо нейно управление. С намерението да действа еднолично и без да се съобразява със закони и наредби, подобен “трън” и е необходим като надеждно обезопасен и насочен в подходящата правилна посока, вместо забит в меките ѝ задни части. Е, и онзи, който се мисли за най-хитър, понякога си намира майстора. Ако новият кмет се съобразява и спазва закони и наредби, няма нужда да се притеснява от Данчо. Ако не, то ще получи от него онова, което си е заслужил.
    Жалки опити за оправдаване на сребърниците, получавани чрез кмет и от общинския бюджет за усърдното слугуване, г-н Тодоров. Опитайте да докажете твърденията си открито, в директен диалог с Данчо, където той ще може да Ви опонира и защити позицията си, и нека ние, читателите, преценим кой е подводница и кой линеен кораб в днешната ловешка действителност.

    https://nglas.wordpress.com/2016/04/03/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D1%85%D0%B2/

Comments are closed.