mladivazrojdenci2102161Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова днес участва в национална среща във Военната академия „Г.С.Раковски“ в столицата, където се събраха членове на клуб “Млади възрожденци“ от цялата страна. Клубовете бяха създадени по идея на Общобългарския комитет “В.Левски“, под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова. Както се знае, Корнелия Маринова е един от основните двигатели на комитета.

В събота кметът Маринова се включи и в Деня на отворените врати в президентството на Република България. В Гербовата зала бяха изложени лични вещи и документи на Васил Левски, част от които са от Регионален исторически музей – Ловеч.

На практика в града край Осъм се съхранява най-богатата колекция от лични вещи и документи на Васил Левски, съобщиха от музея. Става дума за лично оръжие, портативна печатничка, използвана от Апостола за печатане на бланки за кочанни квитанции, както и фалшиви турски печати от червен френски восък, използвани от Васил Левски за фалшифициране на тескерета.