Радвам се, че сте избрали родния си град за този филм, обърна се кметът на Ловеч Корнелия Маринова към известния режисьор Иван Черкелов (62 г.), познат от „Парчета любов“, „Семейни реликви“. Новото заглавие е „Не влизай в пререкание с персонала на банята“ и е по сценарий на самия Иван Черкелов. Това е съвременна семейна драма за кризите, през които преминава всяка възраст и не едно поколение. Интересното е, че в сюжета са вплетени и лични спомени за дядото на режисьора – това е Иван Мишев, който е бил кмет на Ловеч през 1947 -1948 г.

Главната роля на Андрей се изпълнява от Александър Трифонов, играл още в първия филм на Иван Черкелов „Парчета любов“ (1989 г.). Оператор е Рали Ралчев, локациите са из целия град и най-вече на емблематичните места като реката, площадите, улиците в стария град. В масовите сцени са ангажиране много ловчалии. Лентата се финансира от Националния филмов център, а премиерата се очаква през 2020 г.

Това е поредният филм след „Моторът“, който се снима последните три години в града и околностите, има интерес и от други български режисьори към Ловеч.