Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати на 7 април специален поздрав до всички лечебни заведения на територията на общината, до Българския лекарски съюз, Българския зъболекарски съюз, РЗИ и Регионалната здравноосигурителна каса. В поздравителния адрес се казва:

„За втора година на 7 април, Световен ден на здравето и Професионален празник на здравния работник, нашите чувства минават под знака на нашата отговорност пред безпрецедентните предизвикателства на COVID 19. Тази отговорност ни мотивира да бъдем силни, смели и самоотвержени в битката с пандемията. Това особено силно се отнася за Вас, които сте на здравния фронт.
За изминалия период всички натрупахме ценен опит! Той е незаменим във времена на криза. Нашето общество повече от година е фокусирано върху болниците, върху труда на лекарите. Община Ловеч положи усилия за решаване на всички въпроси, които стоят на дневен ред пред здравеопазването на местно ниво. Горди сме, че благодарение на грижите на обществото болницата ни е на много добро ниво от страна на техника и условия.“

Документът завършва с пожелания за много вяра и оптимизъм, за да имаме успех в тези трудни икономически условия.