philipkoutev1406161„Няма българин, който да не знае името “Филип Кутев”. Ансамбълът е на музикалната сцена от 1951 г. и дано още дълго да радва публиката. Трудно се създава музикална традиция,  затова искрено Ви поздравяваме за приноса, дълголетието и постоянството в избрания път. Вие успяхте да се утвърдите като емблема на фолклора, да създавате, обединявате и привличате приятели от близо и далече.“

Това се казва в поздравителния адрес, който изпрати снощи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова до директора Елена Кутева и изпълнителите от Национален фолклорен ансамбъл “Филип Кутев”. Поздравлението, заедно с кошница цветя, беше връчено на сцената в края на представлението, след бурните аплодисменти на ловешката публика.

Всичко това стана на 13 юни, денят, в който е роден Филип Кутев (1903-1982), основател на ансамбъла преди 65 години. Днес групата се ръководи от неговата дъщеря Елена Кутева, която също беше в Ловеч със състава.

Тази вечер НФА „Филип Кутев“ ще изнесе втори спектакъл от 19 часа в салона на Драматичен театър Ловеч, но с напълно различна от снощи програма.

1 коментар

  1. Много по – важно и впечатляващо от поздравителния адрес на Корнелия Добрева Маринова,беше присъствието на сцената на хористите,оркестрантите и танцьорите от Ансамбъла”Филип Кутев”и техните виртуозни изпълнения.А бурните аплодисменти на ловешката публика бяха за Ансамбъла,а не за КОШНИЦАТА ….цветя!

Comments are closed.