Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова  инспектира работата по полагането на последните  плочки на площад „Екзарх Йосиф Първи“, с което на 16 октомври се довършва полагането на цялостната настилка в центъра на града. За това информират от градската администрация.

Предстоят довършителни дейности в отделни участъци и дооформяне на настилките. Дейностите по тази част от проекта  ще бъдат финализирани през ноември, като в срока са калкулирани прекъсванията на работата през зимния сезон поради неблагоприятни метеорологични условия.

Кметът Корнелия Маринова, придружена от заместник-кмета Даниел Колев, разговаря с работниците, които полагат последните плочки в западната част на площада. Работниците от бригадата  на Спас Георгиев са от град Тръстеник, Плевенско. Сред тях има и румънски работник – Даниел Хергеоджилу.

На въпрос на кмета Корнелия Маринова дали ремонтът е бил сложен, работникът Илия Златков отговори: „Сложен е за този, който не разбира от плочки. За нас няма трудност“. Бригадата е работила и по други обекти в страната.

Както е известно, строителството в централната градска част на Ловеч се разпростря на близо 50 дка. В пиковите моменти бригадите стигнаха до осем, като поставяха новата настилката от краищата на пешеходната зона към центъра.  Мащабът и обхватът на ремонтите  включват подмяна на елинсталации, водопроводи, осветление, парково оборудване. В момента се изпълнява частта по озеленяване и поставяне на градинско-парковото обзавеждане.  Предстои пускането и на двата фонтана – пред театъра и пред пощата. По ул. „Търговска“ ще бъдат поставени 62 бр. пейки, а в комплекс „Космос“ – 8 бр.  Общо новите кошчета за отпадъци са 99 бр.

Въпреки че има още довършителни работи, новият облик на центъра вече е факт и това радва гражданите. Край на прашните и мръсни обувки, коментират онези, които трудно понасяха несгодите на голямата строителна площадка.

Първата копка на ремонта бе в края на юли  м.г.. Проектът включва рехабилитация и изграждане на нови пространствени решения в централна градска част на Ловеч и рехабилитация на пл. “Тодор Кирков”. Инвестицията, осигурена от община Ловеч по ОП “Региони в растеж”, е на стойност 6 943 866 лв. Поради обжалвания на фирмите в съда частта за пл. „Тодор Кирков“ се забави и предстои да се изпълни.

6 коментара

  1. В Ловеч бе унищожено по просташки начин вечното-мраморната настилка по централната улица.Сега с новата настилка след 2-3 год. Ще последват доискуросявания и ремонти.

  2. Билет за Сливен еднопосочен,ако ли не лично ще я извозя.Последни плочки, то има работа още за полвината китайци!!

  3. Ужастна централна част .Между тревните площи и пешеходната зона някакви мижави бордюри( при първите дъждове почвата ще е по плочките ) .Насяти теменужки между камари от листа .Пейките няма да издържат и една година .А за пространството пред стъпалата пред библиотеката да не говорим .Кой измисли тези бели кошчета .За тези които ще кажат ,че мрънкам мога от сега да отговоря :ИЗЛЕЗТЕ И СЕ РАЗХОДЕТЕ .

  4. 2 години един център, да им имам /не/ефективността

    1. ВИКТОР СТОЙЧЕВ е, за сметка на това има доста похарчени пари за “зимата”…

Comments are closed.