snqglovech301153От близо 2 часа, екип на Община Ловеч начело с кмета Корнелия Маринова е на проверка из Ловеч, за да се запознае отблизо със състоянието на улиците, кръстовищата и площадите. Това се наложи, след като в часовете следобед снеговалежът се усили значително. Състоянието на улиците се поддържа до проходимост в снежна обстановка с наличната техника на общинското дружество „Еко“ ЕАД. Почистването протича непрекъснато, но не е възможно навсякъде едновременно, уточни кметът Корнелия Маринова.

Дейността на снегопочистващите машини не е спирала от сутринта в неделя. Няма затворени пътища в общината, няма и селища с прекъснато електрозахранване. Пътните артерии са проходими при зимни условия и продължаващ снеговалеж.

Снежната покривка към 14 часа стигна 10 см. По същото време в Ловеч бе минус 11 градуса.

Обобщена информация за състоянието в Ловеч ще има след 17 часа.

31 коментара

  1. Не искам да оспорвам мнението на хората, които твърдят, че улиците, на които живеят, не са почистени, но по “Цачо Шишков” от 6.00 минават снегорини. Друг е въпросът, че по едно време валеше по-обилно и бързо се натрупваше сняг.

  2. няма една почистена улица всичко е прегазено от колите които се движат аз днес не видях снегорин с пуснато гребло да почиства улица.

  3. Успоредна на цетралната изобщо не е почистена. По старият Севлиевски път в 13 ч. бедствие – все едно не съществува. Снегорин минавайки по централните улици не видях зач кмет да не говорим

  4. Ееее то това новина ли е? То си беше ясно!! Виж НОВИНА щеше да бъде ако беше почистен, изринат и опесъчен града! :))))))))))))

  5. Г-жа Маринова проверява лично, но не я виждаме по снимките, обичайно нейните изяви в детски градини и училища са придружени със снимков материал?

  6. Да обещаеш нещо е много лесно,да го изпълниш съвсем друго. Синоптиците предупредиха навреме,че ще вали сняг. Г-жа Маринова защо не провери как стоят нещата предварително,а след като се усложни обстановката?

  7. По пътя към Троян при Веца една кола беше в канафката, с майка с малко бебе. 10 коли помагаха да я измъкнат, снегорин не беше минавал до 11 ч. Пътя въобще не е обработван, отдолу под снега е стъкло

  8. Около 11-12 ч мина снегорин около бл. 204 с такава бясна скорост и полусмъкнато гребло. Отбий номер 😉

Comments are closed.