Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 5 януари 2022 г. се срещна с хората в затруднения, настанени в двете специализирани институции, съобщават от нейния пресцентър. Първо тя посети Дом за пълнолетни лица с физически увреждания в село Сливек, а след това бе и при настанените в Дом за стари хора „Върбовка“ край града. Следпразничните срещи имаха за цел да преодолеят своеобразната социална изолация заради пандемията и да вдъхнат надежда на тези хора.

Кметът ги поздрави с новата година и им пожела спокойни старини и здраве. За посетителите имаше и подарък – голяма новогодишна баница, а те й отвърнаха с думи на благодарност и цветя. Заедно с кмета бе и началникът на Отдел „Здравеопазване, социални и младежки дейности и спорт“ Валерия Баръмова.

За възрастните хора във „Върбовка“ имаше и изненади, осигурени от приятелското френско семейство Мишел и Клодин Го, което за пореден път доставя радост на възрастните хора. Подаръците бяха готови отдавна, но поради санитарните мерки френските приятели нямаше как да дойдат при вас, обясни кметът Корнелия Маринова. Тя ги посъветва да се пазят през студения сезон и да не рискуват с контакти с външни хора, тъй като опасността от ковид вируса продължава да е голяма. Всички настанени в двата дома са ваксинирани.