Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посети и се запозна с актуалното състояние на ремонтите по всички големи проекти, които се осъществяват в момента на територията на града. На 31 октомври следобед тя последователно инспектира всички обекти в образователната сфера, след това обходи и централната пешеходна част на града.

Кметът Корнелия Маринова първо бе в Националната гимназия по ветеринарна медицина “Проф. д-р Димитър Димов”, където върви преустройство на стойност 1 299 980 лева  по ОП “Региони в растеж”. Директорката Габриела Георгиева потвърди, че ремонтните дейност вървят по график и без проблеми.

Посетени бяха и детските градини „Люляче“ в кв. Гозница“, детските градини „Радост“ и „Зора“, както и яслата „Шарено петле“. С кмета бе и старши експерт “Мониторинг” инж. Виктор Костов, координатор СМР по проекта.

Пред завършване е големият ремонт на физкултурния салон  в ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в кв. „Гозница“, разказа директорката Валя Тодорова. В момента се поставят осветителните тела и в първата половина на ноември предстои тържествено откриване на салона, който предлага съвременни условия за спортуване. Сегашният ремонт стана възможен благодарение на сегашния министър на образованието и науката Красимир Вълчев, който още като главен секретар на министерството осигури ресурс от бюджета на Министерството на образованието и науката на стойност 280 000 лв. с ДДС.

Последно посетено  бе ОУ „Васил Левски“, където също се ремонтира училищния двор, като няколко пъти се увеличават зелените площи. Заедно с директора Илица Петрова бяха обсъдени начини за поддържане на бъдещите насаждения.

След седемте обекта кметът Корнелия Маринова премина по ремонтираната централна градска част заедно с Живко Йорданов, главен специалист “Сгради и съоръжения”. По пътя си кметът проведе разговор с търговци и граждани по проблемите на достъпа до магазини при лошо време и безопасността на минувачите.

На всичките посетени места кметът, заедно с техническите ръководители на обектите, набелязаха съответни мерки за решаване на текущи проблеми.

2 коментара

  1. На кмета Маринова и се плаща заплата, и то не малка, за да знае във всеки един момент точното състояние на ремонтите. Щом сега е тръгнала да се запознава, значи не си върши работата. ОСТАВКА!

  2. Супер,ама цяло лято нищо и сега като дойде мокрото,скоро и кишата и снега.Всички майстори казват че на зима плочки и мазилки не се правят защото се пукат.И реално каквото и да направят от сега нататък няма да издържи колкото старото което не беше необходимо да унищожават цялото.

Comments are closed.