Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави лично проф. д-р Владимир Аврамов по повод неговата юбилейна изложба във Велико Търново, която бе открита на 22 октомври вечерта в изложбените зали „Рафаел Михайлов”. Тя му връчи поздравителен адрес, цветя и плакет с образа на светите братя Кирил и Методий, като знак на благодарност за свършената от него работа по изографисването на новия катедрален храм в Ловеч.

„Наблюдавайки няколко години работата на проф. Владимир Аврамов и неговия колектив, аз преживях тази голяма радост. видиш някого, когото познаваш, да постига онова, което умее и в което вярва. Вярвам, че всеки, който влезе в новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“, ще изпита същото чувство“, се казва в адреса. На откриването присъства и директорът на ловешката художествена галерия Валентин Узунов.

Изложбата „Веднъж на 50. Поглед назад и леко встрани” на Владимир Аврамов бе представена от Любен Генов – председател на СБХ. На три етажа са представени 45 платна, както и етюди и рисунки от студентските години. Показани са и 10 проекта, свързани със сакралната живопис.

Владимир Аврамов е преподавател в катедра „Стенопис” при Факултета по изобразителни изкуства към ВТУ. Той е роден на 10 август 1970 г. във Враца. Учи в ССХУ за ИИ ”Акад. Илия Петров” – гр. София, а след това завършва НХА ”Николай Павлович” – гр. София, специалност “Стенопис”. От 2000 г. е член на Съюза на българските художници и Международната асоциация за пластични изкуства /АИАП – Юнеско/. От 2019 г. е професор по изкуствознание и изобразително изкуство – Стенопис във ФИИ на ВТУ. Носител на множество награди. Участвал е в проектирането и реализацията в екип нa 36 църковни обекти, включително катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Ловеч.