Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 5 октомври направи проверка как вървят ремонтите на път LOV – 2061 Йоглав – Тепава. Дейностите са част от капиталовата програма на общината. По трасето се работи в две направления – едното е аварийно укрепване на голямо свлачище, дейности за 59 524 лева. Извършва се и ремонт на целия път, част от Общинската пътна мрежа, на стойност 300 000 лева, със собствени бюджетни средства на общината.

Този път беше проблемен, особено през зимата, а се га се оказва, че навремето е асфалтиран без да се слага основа и това е довело до тези пропадания, каза при обхода кметът Корнелия Маринова.

В момента една бригада разчиства трасето от надвиснали дървета и храсти, а друга бригада подменя тръбите на водостоците. Част от тръбите на пътните съоръжения са напукани и при вадене се смачкват и се налага да се подменят. Досега са разкрити три водостока, може да има още, съобщи Цветозар Петков, геодезист.

Дейностите започнаха на 27 септември 2021 г., като е въведена временна организация на движението по обходен маршрут. Строителните работи се извършват от фирма на „Трейс Груп Холдинг“ АД.

Друг обект от капиталовата програма е ремонт на LOV 2076 – път от разклона за Абланица до центъра на селото на стойност 298 000 лева, участъкът е готов. Капиталовата програма има 99 позиции, включени са детски градини, къщи, преустройство на терена на бившата казарма, закупуване на техника и други. Общата сума е 26 337 208 лева, от които 20 651 196 лева са външно финансиране.