От пресцентърът на Община Ловеч информират, че Кмета Корнелия Маринова е посетила на 4 септември 2021 г. Радювене по повод празника на селото. Тя е връчила на местния кмет Игнат Игнев поздравителен адрес, в който се казва:

„Чест прави на Вашето село, че не пропуска да отбелязва тържествено всеки български празник. Пожелавам на местното ръководство да бъде все така максимално близо до хората, да работи неуморно за възраждане на това хубаво село. Пожелавам на жителите на Радювене да продължават да бъдат неуморни и в празник, и в делник, за да можем да сбъдваме мечтите си. Нека продължим да пазим и развиваме нашата култура, да осигуряваме на всички достъп до красотата и просветата.“

По традиция жителите се събират на близките до селото поляни в местността Стърчи крак. За събора се приготвя традиционния курбан Берекетна Черква, този път в десет казана.

Ястието бе осветено от отец Кънчо Кабайдийски. Празникът се отбелязва с много музика и народни хора. Събират се малки и големи, пристигат приятели и роднини от близо и далече.