Кметът Корнелия Маринова благодари на служителите за отговорното отношение към изборите на 26 март 2017 г.

Тя прикани партиите, коалициите и инициативните комитети да премахнат поставените от тях агитационни материали

„Изказвам благодарност на всички служители на Община Ловеч за отговорното отношение към организационно-техническата подготовка на Изборите за народни представители за Народно събрание, проведени на 26 март 2017 година; на Районна избирателна комисия, РУ Ловеч на МВР, Районна прокуратура Ловеч и служителите на Областна администрация Ловеч за доброто взаимодействие и координация. Благодаря на политическите партии и коалиции за коректното и политически отговорно отношение при проведените консултации за определяне на съставите на СИК на територията на общината и специално за състава на Подвижната СИК, предназначена за обслужване на избиратели с увреждания.“ Това каза днес на пресконференция кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Тя направи кратък отчет на свършеното от общинската администрация по произвеждането на Избори за народни представители за Народно събрание на 26 март 2017 година.

В спокойна обстановка и при добра организация преминаха предизборният и изборният ден в Община Ловеч.

С обнародването на Указа на президента на Република България за насрочването на избори, в Община Ловеч още на 26.01.2017 година стартира организационно-техническата подготовка, при стриктно спазване на Изборния кодекс, указанията на Администрацията на Министерски съвет, решенията на Централната избирателна комисия и Районна избирателна комисия-Ловеч.

На територията на Община Ловеч бяха образувани 97 избирателни секции, четири от които с допълнително предназначение за избиратели с увреждания и затруднения в придвижването в гр. Ловеч, както и Подвижна СИК за гласуване с подвижна избирателна кутия на територията на Община Ловеч.

Предварително беше извършен преглед на помещенията и оборудването, в които в предизборния и изборния ден работят СИК в населените места и в град Ловеч и предприети мерки за изпълнение на ангажиментите на общинската администрация, съгласно Методическите указания на ЦИК.

В предизборния и изборния дни организационно-техническата подготовка на Изборите за народни представители за Народно събрание беше осъществена от 106 служители на Община Ловеч, като непрекъснато дежурство беше осигурено от Техническия екип, от служители на общината във всички секции в града и от кметовете и кметските наместници в населените места, заети бяха служители по информационното осигуряване, за извършване на справки по гражданско състояние, транспортиране на изборни книжа и материали, охрана, подпомагане на СИК при попълване и отчитане на финансови документи и назначена комисия по чл. 287, ал. 7 от ИК, която прие изборните книжа и материали за съхранение в Община Ловеч.

Кметът Корнелия Маринова  по повод предстоящия след броени дни в Ловеч празник „Цветница“ прикани партиите, коалициите и инициативните комитети да премахнат поставените от тях агитационни материали. Така ще можем да посрещнем всички гости на града в една приятна обстановка, заключи тя.