Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова със своя заповед от 28 декември т.г. забрани продаването, хвърлянето и възпламеняването на бомби, пиратки и други гърмящи и пожароопасни стоки и предмети на обществени места. Забраната се отнася за територията на учебни заведения, детски градини, пазари, дискотеки, питейни заведения, обществени превозни средства, стадиони и и на места, намиращи се до леснозапалими материали.

Същата заповед забранява употребата на всякакъв вид саморъчно направени взривни вещества, стрелбата с въздушни пушки и огнестрелно оръжие, независимо от притежавано разрешително.

Ограниченията целят да се предпази населението от нежелателни последствия в празничните дни около Нова година.

Забраната не важи в случаите, за които има изрично разрешение.

Припомня се, че продажбата на пиротехнически изделия трябва се извършва от търговци с надлежното разрешително, като се спазват условията за съхранение и опаковане.

При нарушения на заповедта ще се налага глобата за физически лица, а на юридически лица – имуществена санкция според наредбите на общината. лв.

Контролът по изпълнение се възлага на началника на РУ на полицията в Ловеч и директора на ОП “Контрол и сигурност“ в Община Ловеч.

Заповедта е на основание чл. 44, ал.1, т.1, т.4 и ал. 2 от ЗМСМА, на чл. 8, ал 1, и ал. 2, чл. 60 от Закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества, както и на чл. 2, т. 2 чл. 4. ал. 1 от Наредба № 1 на Общината.

4 коментара

Comments are closed.