Днес кметът на Община Троян покани на разговор в кабинета си най-добрия български състезател по ски ориентиране Станимир Беломъжев и неговия баща и треньор Иван Беломъжев.  Поводите за срещата бяха два – рожденият ден на именития състезател и завоювания от него сребърен медал от Европейското първенство по ски ориентиране, което се проведе през януари в Чепеларе.

Госпожа Михайлова поздрави  Беломъжев за успешното представяне и изказа благопожелания по повод личния му празник, поднасяйки символичен подарък. В откровен разговор шампионът сподели своите впечатления от отминалото състезание  и разказа за преодолените физически и психически предизвикателства и за огромния труд, който стои зад спечелените медали.

На предстоящото през следващата седмица заседание на Общинския съвет Кметът Михайлова внася предложение за награждаване на Станимир Беломъжев на основание  Правилника за награждаване на известни спортисти и техните треньори от Община Троян. Парична награда ще бъде гласувана и за неговия баща и треньор Иван Беломъжев.

Още веднъж, от името на ръководството на Община Троян и от това на троянци, честитим личния празник на Станимир Беломъжев и му пожелаваме много спортни успехи, които да бъдат  повод за радост и гордост за нас, неговите съграждани!