protestlekari810146Чии интереси защитават Минчо Казанджиев и Ертан Хасан? На гражданите? Не!

Павлин Иванов

Кмета “Реформатор” Минчо Казанджиев и неговата придворна клика съветници и служители, днес удариха дъното на морала, достойнството и благоприличието ! По-недостойно, неморално и подмолно поведение, надали може да има!

Както вече ви информирах, преди два дни Комисията по приватизация се събра, за да реши дали да се продава сградата на Стоматологията или не. Информирах ви, че десетки стоматолози и зъботехници излязоха на протест. Самото заседание приключи с буквалното шушу-мушене на групички в края му, което е извън всякаква процедура! От страх, да не би да зъболекарите да видят кой и как ще гласува, решение не беше взето. Насрочено беше ново заседание, което беше обявено за днес от 17.30 часа.

 

Днес, неясно по каква причина и по чия приумица, заседанието на Комисията по приватизация изненадващо е било изтеглено  с половин час по рано, очевидно с надеждата да бъдат изиграни жителите на Ловеч, защитаващи интересите си.

Подмолно, страхливо и недостойно поведение на хора, избрани от населението на община Ловеч да защитават интересите на гражданите, а не да ги предават като подарък на първия близък кметски приятел.

 

protestlekari810145Охраната на кмета Казанджиев, надлежно инструктирана предварително, не допусна гражданите и попречи на законното им право да присъстват на публичното заседание на Комисията по приватизация.

Самият Казанджиев, така и не намери смелост да каже защо се крие и защо умишлено възпрепятства достъпа до сградата на Община Ловеч.

 

Не по-малко срамно е поведението на съветника от Българската социалистическа партия Анатоли Иванов, служител на Почетният гражданин и приятел на Казанджиев – Николай Кълбов. Г-н Анатоли Иванов, който е предложил на събралите се в кабинета на Ертан Хасан от ДПС, да гласуват, заседанието да бъде „закрито“ и заинтересованите граждани да не бъдат допуснати на него.

Въпреки, че такава процедура няма, съветниците Ахмед Чаушев от ДПС, Анатоли Иванов от БСП и Пенко Пенков (бел.р. – неясно кого представляващ), както и двете служителки на Казанджиев, участвали в заседанието, са гласували „ЗА“ скриване на ставащото от хората, чакащи на студа пред Община Ловеч.

 

Неясно като какви, без да са членове на комисията, на заседанието присъстват Ертан Хасан, зам. кмет, с даден му от Казанджиев ресор – парите на град Ловеч и 34-те населени места. Неясно по каква причина там е имало и външни за комисията хора. А в същото време е трябвало да бъде гласувано дали народен представител може да присъства! Това всичко, при условие, че такива процедури не са предвидени в законодателството и правилника на ОбС.

 

След края на скандално проведеното заседание, ако изобщо може да бъде определено като такова, поради извършените куп процедурни нарушения, д-р Георги Митев съобщи на гражданите, че Комисията с 5:2 гласа е взела неясно какво – решение или становище, за внасяне на предложението в Общински съвет, въпреки всички брутално нарушени правила.

 

Напоследък е много модно да се говори за задкулисие. То звучи някак абстрактно на пръв поглед. И тъй като много трудно може ставащото да се предаде на непредубедения читател, защото граничи с извращение, радвам се, че десетки хора днес станаха свидетели на точно това отвратително като морал и недопустимо като поведение нещо.

 

Може би не трябва да се учудваме от поведението на човек, сложил апарат за таксуване на български гробища. На човек, придобил кметското си място срещу назначения на хора на ДПС на най-ключовите позиции в Община Ловеч, даващ на техните съпруги правата да управляват проекти за милиони.

Парадоксалното в случая обаче е, че дори съветници от БСП като Цоло Гачев и д-р Велислав Симеонов, подкрепят справедлива кауза на зъболекари и зъботехници, а не на техният съпартиец в подмолните му сделки с негови приятели!

 

Чии интереси защитаваш г-не Минчо Казанджиев – на твоите богати приятели или на избралите те хора от град Ловеч и 34-те населени места в общината?

По-голямо падение за един политик, загърбил  законите и правилата в услуга на богата фирма, не може да има!

Срам г-н Казанджиев! Хората видяха истинското ви лице и то това, което не показвате с празните си обещания по време на избори. А тези неща, се помнят. Това е и причината вашата партия да има катастрофален резултат! Лошото Ви и задкулисно управление доведе до видимо отчайващи резултати за вашите съпартиици!

 

protestlekari810147И за да не пропусна, ето имената на всички, искащи да прокарат на всяка цена, и то бързо, сделката на кмета Казанджиев:

Ертан Хасан ДПС – зам. кмет, отговарящ за всички пари на община Ловеч

Анатоли Иванов – съветник, БСП, верен служител на Николай Кълбов, верен приятел на социалният кмет Минчо Казанджиев. Досадата и наглостта демонстрирана от Анатоли Иванов успя да подразни всички присъствали

chaushhev1309131Ахмед Чаушев – съветник от ДПС, не чут да сподели мерена или немерена реч на официално заседание на Общински съвет. Не е познато да има компетентност в някоя област, съдейки по нулевата му работа като съветник

Пенко Пенков – съветник, неясно коя част на политическия спектър представлява. Известен като наемател чрез негови фирми на общински имоти при добри условия. Част от ползваните са на ваша издръжка, драги читатели.

На заседанието на комисията присъстваха още:

Ирина Митева – съветник, ГЕРБ, Председател на комисията по приватизация. Неясно защо допуснала изобщо гласуването за провеждане на „закрито заседание“, при условие, че такава процедура просто няма! Неясно защо изобщо допуснала провеждане на заседание, несвикано по законният начин и в нарушение на куп процедури и разпоредби! Все пак, гласувала „Против“ решенията на водената от нея комисия, което в случая няма никакво значение.

Д-р Георги Митев – съветник, СДС, гласувал „Против“ предложените решения и единственият, обяснил какво точно се случва на гражданите.

 

И ако следваме модела на подражание, възприет от Казанджиев от неговият ментор Сергей Станишев, скоро очакваме кмета реформатор да научи всички задни входове на сградите в Ловеч.

Срам! Избран при това от БСП, с гласовете на ДПС!

55 коментара

  1. Ти мислиш ли???, че има разумен човек, който да приеме и одобри действията на кмета, председателя на съвета и членовете на комисията, ако знае, че председателя на съвета е забранил да се качи информация на интернет сайта на общината за заседанието на комисията, там още седи информация за фонда за приватизация, които преди месец е закрит. Вчера кмета избяга от задния вход на общината, за да не даде информация на чакащите го хора какво се е случило на закритото заседание, а членовете на комисията закриват заседание, защото така им е кеф.
    Аз мисля, че няма разумен човек, който да е против нови инвестиции, против изграждането на нова модерна болница. Но дали това е най-подходящата сграда, в която да се случи това? И тъй като искам да има такава болница, веднага бих дал един жокер на инвеститора, има един чудесен парцел пак в центъра. Намира се на гърба на стоматологията и проектантска( сега на него се паркират автомобил), около декар е и мисля, че е достатъчен за изграждането на такава модерна болница, след като инвеститора държи да е на центъра. Практиката в строителството е доказала, че много по-бързо и по-евтино е на незастроен парцел да построиш нова сграда, отколкото да правиш основни ремонти на сграда, която си купил. Ето и пример: В стоматологията няма асансьори, а в модерна болница са задължителни. Строителството на асансьорите ще оскъпи допълнително ремонта, да не говорим за останалите разходи като сложим цената на сградата, ще получим по-висока цена от одисеята да ремонтираме стара сграда. И ако наистина в кратки срокове инвеститора иска болница в центъра на града аз не виждам по добро място от този парцел. Ако той, въпреки това държи да е точно стоматологията, то цялата процедура задължително трябва да е прозрачна, а тя в момента не е и се създава впечатление, че всичко, което се прави е задкулисно налагано, въпреки общественото мнение и закона.
    Пак повтарям въпроса не е срещу частните инвеститори, а срещу непрозрачността и задкулисието, с която се прави приватизацията при наличие на обществен интерес.
    Крайно време е да се разбере от власт имащите, че нивото на търпимост от вземането на незаконосъобразни решения по отношение на местната общност в Ловеч е изчерпано и те следва да прилагат и спазват законите публично и открито.

    1. Данчо,ти за тая забрана на председателя в турската баня ли чу?Що не питаш председателката на комисията на кого е предала за качване в сайта на решението си за насрочване заседанията на комисията – място,час.

    2. За да се крие една информация има причина, най-често е защото тя няма да получи одобрението на обществеността. Пример – кетъринговото хранене в градините, втори пример – прословутото извозване на боклука, трети пример – така и невиделия бял свят доклад за щетите от пороите в Ловешко.
      Специално в този случай нещата стоят по по-различен начин. Дори и при положителна за инвеститора развръзка на административно-общинско ниво, няма да са налице обществено обсъждане, разглеждане на проект и последващите административни действия по довършване на сделката и преминаване на сградата в частни ръце. Оттам картинката е ясна – иск, съд, решение, обжалване, пак решение, пак обжалване и едно окончателно решение, глоби, плащане, обявяване сделката за нищожна. Ако не се развие по този начин се намесва Омбудсман, Страсбург и умножение на глобата /за сметка на общинския бюджет/. И защо – защото някой е казал някъде, че ще стане това което си е наумил еднолично един посамозабравил се чиновник.
      Понякога обаче трябва да осъзнаеш границите между местно самоуправление и едноличен търговец.
      Ако е толкова прекрасно инвестиционното намерение защо го крият? Защото е толкова прекрасно, колкото и изброените по-горе.

    3. Момчета, скачате срещу съюзник.Аз това разбрах след разговор с председателя.

  2. Ловешката болница има , както държавно, така и участие на част от общините от региона. А как да си обясни човек,че Ловеч има нужда от … , ама видите ли ние сме съгласни, ама сме против и пък защитаваме шепа частници – зъботехници и стоматолози – кожодери. Е,не сте платени, разбира се.

  3. Author

    Уважаеми/а Ти мислиш ли???, Абсурд!, Таня Смолянова, от колкото и различни ника да пишете, което не е забранено, все тази. Опитите ви за манипулация на общественото мнение са прозрачни. Десетки хора видяха с очите си какво точно се случва, техните семейства и приятели също са разбрали истината. Няма нужда да се напъвате толкова, но решението за това си е ваше.
    Нека говорим с аргументи и факти, а не използвайки 5-6 анонимни ника да си мислите, че ще заблудите овцете читатели.

    Въпросът е принципен и важен. Не е необходимо да продължавате задкулисната стратегия на замесените в сделката. Помислете за интересите на града.
    Както удобно сте пропуснал/а да прочетете, поне моето мнение е, че Ловеч има крещяща нужда от качествена клиника, добри доктори и съвременна апаратура.
    Това не мисля, че подлежи на спор!
    Но зад всяко намерение трябва да следва ясно разписан процедурен ред, който в случая съзнателно или не е брутално нарушен. Това е драмата.
    А ако не го разбирате, помолете някой да ви го обясни.

    Павлин Иванов
    “Ловеч днес”

    1. Ама вярно ли този боклук пишел с различни никове? И на мен ми се стори еднакъв стилът – на ниско интелигентен примат с комплекси за малоценност, който е прочел една книжка.

      Г-н Иванов, абе чух за някакво голямо медицинско светило във вашият град. Голям специалист билА по всички болести. Мисля д-р Хасан било името и. Иначе била санитарка ли, мед.персонал ли – не знам, но хората обикаляли по кварталите да я търсят. Този/тази с многото никове да не би…а?

  4. “Наясно ли си колко хора с кардиологични проблеми се доверяват на лекарите в общинската болница и колко от тях минават през частната клиника в нея???”

    Бихте ли пояснили – в момента в града има ли функционираща частна кардиологична клиника? Ако да, защо не продължи да функционира на старото място, а се налага да се мести? Въпросите ми са поради незнание, а не с цел заяждане.

  5. Чета и не мога да повярвам що за слабоумщини се пишат, особено от последния – Илиян Пеевски. Гледам, че според теб Ловеч явно НЯМА нужда от частен кардиологичен център, при наличието на общинската болница. Еми след подобни думи ми е трудно да смятам че имам нормален и мислещ човек срещу себе си. Ловешката болница само за недоразвит в умствено отношение индивид може да бъде давана за пример за полезна такава. Наясно ли си, че там дерматологичното отделение отдавна вече е закрито, наясно ли си, че освен хората от малцинствата, всички жени ходят да раждат в Плевен, защото условията в ловешката болница са като на конюшня??? Наясно ли си колко хора с кардиологични проблеми се доверяват на лекарите в общинската болница и колко от тях минават през частната клиника в нея??? Наясно ли си с какви огромни загуби е общинската болница в момента???

    Как е възможно да се пишат подобни безумия, просто нямам думи. Нека да стимулираме общинската болница, тънеща в мизерия, нека да се подкрепи и не по-малко мизерната стоматология, която явно се нуждае от цялостен ремонт. Но частната инициатива – никога. Това ако са мислещите хора в града ни – евала!

    1. Другарю, “Ти мислиш ли?” – тези номера ги пробутвай на други.

      Първо, явно не знаеш, Ловешката болница не е общинска, а е държавна. Троянската е общинска.

      Второ – къде видя да съм написал, че Ловеч НЯМА нужда от частен кардиоцентър? Къде бе, лъжецо? Само че аз питам – КОЙ доказа черно на бяло, че ИМА нужда и къде и кога го представи на гражданиТЕ. Не на теб – на Гражданите!!!

      Какво е състоянието на Ловешката болница е ВАШ, на ловчанлиите проблем. Ти къде си спал, докато вашата ловешка болница се е разпадала и според ТЕБ е заприличала на “конюшня” За какво сега ми правиш констатации и ревеш колко било зле? ТИ, какво направи за да не е зле?

      Какво общо има НЕ спазването на ЗАКОНА при приватизацията на една обществена сграда, което БЕЗЗАКОНИЕ се опитват някои да скрият зад “благородната” идея за частен кардиоцентър и да заобиколят законите?

      А гражданите на Ловеч /пак според теб/ – някакви безправни идиоти ли са, че да ги заобикаляте и да си въртите далаверите с “частните си инициативи”?

      Пак питам – в коя европейска държава частните болници смучат като пиявици ОБЩЕСТВЕНИЯ ресурс от ОБЩЕСТВЕНАТА здравна каса? Къде го има това? Примерно в Плевен преди години, частния кардиоцентър източи В ПЪТИ повече средства от Унивеситетската болница, която има 7 клиники, вкл.кардиоклиника? Не е ли умишлена държавна политика това – смазване на обществените болници от безпаричие за сметка на частните клиники, а след това някакъв безмозъчен примат да ми констатира – ама вижте колко били зле обществените болници.

      Сега да ти върна “комплимента”. Ти и подобните ти сте поредните сбъркани цървули, заради които през последните 25 години общините буквално бяха обезкостени и разпродадени заради тъпи клишета от рода на “общината е лош стопанин” или “държавата е лош стопанин”. Резултатът днес е на лице. Бедни общини и “добри стопани” на ниски бюджети, безработица, безправие и бандитизъм, никакво бъдеще и повсеместен упадък. Ама пък изпълнихте плана за приватизацията! Идиоти!

      А сега моето мнение за този кардиоцентър, което може да цитираш – Това, в чисто политически план /местна политика/ ще бъде поредният пирон в ковчега на Ловешката болница и здравеопазване. Защо е така, като ти гледам нивото на интелигентност – така и няма да разбереш, колкото да ти обяснявам. Разбира се, това при всички случаи ще засегне и троянската болница, от което произтича и моя интерес като общински съветник да се грижа за интересите на избирателите си в Троян.

      И последно /за по-интелигентните/ – този вид “частни” клиники за българското здравеопазване са точно като “зелената” енергия от фотоволтаичните централи за българската енергетика. И двете днес са пред пълна разруха и ПЛАНИРАНО унищожение.

    2. С други думи, доказа твърдението ми. Ти си “ЗА” общинската болница, тънеща в мизерия и “ПРОТИВ” частните клиники с в пъти по-добри условия и кадри. А щом си и общински съветник от Троян – тежко му и горко и на този град, ръководен от тотални идиоти!!!

      Това е тонът, който заслужава всеки с малоумно и назадничаво мислене, ревящ за старите държавни и общински болници, в които си третиран като животно и все ми е тая кой ще се засяга. Говедата не са спосбни на чувства, та да се засягат!!! Писнало ми е от селяни като теб и себеподобните ти!!!

    3. Ти мислиш ли, че са „мислещите хора в града ни” направили приватизация на хлебозавода с инвестиционно намерение са го превърнат толкова необходимия за града ни модерен хлебозавод, който да ни предлага евтин и качествен хляб?
      Ти мислиш ли, че са „мислещите хора в града ни” продали „Халите”, но забравили да включат в договора да се запази дейността на търговския обект и да се модернизира?
      Ти мислиш ли, че са „мислещите хора в града ни” направили приватизация на училището в с. Сколово с инвестиционно намерение за строителство на модерна къща за гости?
      Ти мислиш ли, че са „мислещите хора в града ни продали имот общинска собственост на „Спарки” за строителство на жилищен блок за млади специалисти?
      Всички това са малка част (да не изброявам всички) от добрите намерения подкрепени от още по-добри инвестиционни намерения все от известни ловешки бизнесмени, на които общината е продала общински имоти за реализирането им и никой, ама никой не е попречил да се случат всички тези добри инвестиционни намерение .
      Да ама Не!
      Нито едно от тези добри намерение не се е случило и не е изпълнено и то не по вина на общината, а по вина на хората направили инвестиционните намерения. Никой от общината (въпреки законовите им задължения) не упражнил контрол на договорите и не са развалени сделките, защото не са изпълнени договорите и да си върне общината имотите, защото не са извършени инвестиционните намерения, заради които са им били продадени.
      Ти мислиш ли, че след всички тези продажби на общината има „мислещи хора в града ни” в града, които да приемат на юнашко доверие, казаното от кмета, че има инвестиционно намерение, което НЕ е обявено публично. Никой не знае какво точно пише в него и какво ще се прави с имота, но само се говори, че ще бъдело болница за чудо и приказ.
      Е, и аз искам болница за чудо и приказ, но не съм слабоумен да вярвам на „рекъл – казал”, че имало някакво инвестиционно намерение, което дори не съм прочел, а още по-малко да имам гаранция, че то ще се случи някой ден.

    4. ОК. Така да е! Но нека тогава се обяви това инвестиционно намерение, само че ще следя, за да видя, дали пък тогава няма да се появят същите протестиращи със сълзи на очи да реват как едва ли не като някакви бездомници искат да ги изгонят от т. нар. стоматология, все едно им се полага по право да са там на преференциални условия, но не предлагащи услуги на преференциални цени. Да не говорим, че прочетох, че там кабинет има и ендокринолог, какво място има той в уж функциониращата като реална стоматлогия сграда???

      Да, аз мисля! Но виждам, че много хора, като този над теб не мисли и е за стимулиране на нещо ужасно като общинската/държавна болница, но да се спре намерението за изграждане на модерен кардиологичен център (след като официално се обяви такова намерение).

    5. Този неграмотник пак не разбра, че болницата в Ловеч не е общинска, а е държавна.

      Колкото до общинската болница в Троян – това /вероятно вече/ е най-добрата общинска болница в Република България. Да се надяваме, че след реализирането на поредния проект – тя ще бъде с едно от най-добрите медицинско оборудване в България.

      Та, “тежко му и горко му” на Троян с най-добрата общинска болница. Между другото – от много години акушеро-генекологичното отделение в Троянската болница е на много високо ниво и млади майки чак от Варна идват да ползват тези медицински услуги на троянската все по-добра ОБЩИНСКА болница. Подобни са нещата и в троянския санаториум за хора с белодробни заболявания. Той не е общински, а е държавен, но се развива с много бързи темпове и има пациенти от цяла България.

      Това мога да кажа като общински съветник за троянското ОБЩИНСКО и ДЪРЖАВНО здравеопазване! Далеко от мисълта съм, че всичко е наред и че няма проблеми. Има, но се решават и това са единствените две места в Троян, където последните 25 години ИМА развитие в положителна посока.

      А вие ловчанлии, съжалявам да го кажа, но заради такива нагли боклуци като горния – заради този кардиоцентър след време ще идвате в троянската ОБЩИНСКА болница да ви лекуват, защото вашата насила ще я фалират. Надявам се също така, че проблемите, които ще създаде тази “частна инициатива” на троянската болница и нейното кардиологично отделение – бързо ще решим и няма да ни се отрази в бъдеще време.

      Колкото до пилешкия мозък на горния нискоинтелигентен примат – мисля има качествата поне за общински съветник в Ловеч. Ама вижте го само как се е възгордял и как си е самовнушил, че можел да ме засегне. Да бе – колкото един торен червей може да ме засегне 🙂

    6. Пеевски, ограничено псе, като си общински съветник в Троян какво правиш тук???

      Какъв си ти да да изказваш мнения като последна инстанция Ловеч има ли нужда от частна кардиологична болница или не???

      Какво знаеш за ловешката болница, та да определяш качествата й и даже да твърдиш, че била достатъчно добра, че да нямаме нужда от частната кардиология, която функционира успешно от години и в която се извършват процедури, за които държавната болница няма апаратурата и най-вече кадрите??? Какво знаеш и за качеството на лечение в частната кардиология, та й приписваш функции на бъдещия палач на държавната такава???

      Айде ако обичаш недей да спамиш в дискусии за родния ми град и си гледай твоя собствен, безмозъчен глупако! Когато спасиш живота на толкова хора, колкото са спасени в ловешката болница и частната й кардиология, които плюеш, тогава ще имаш правото да лееш помията си!!!!!

    7. Този малоумник съвсем превъртя. “Псе” ще казваш на майка си и баща си! Ти си перфектното доказателство, колкото да се представяш тук в различни породи /никове/!!!

      Никъде не съм давал оценка за болницата в Ловеч. Не аз, а ти я наричаш “конюшня”. Дадох оценка на общинската болница в Троян, за да оборя твърденията на глупаците, че общинските или държавните болници са винаги нещо непременно лошо.

      Второ. “Умнико”, не аз, не други, а САМО ТИ си позволи да оплюваш ловешката болница, а сега пищиш, колко живота била спасила тя и кардиологичното и отделение. Е как така хем спасява животи, хем не я искате, защото според теб била “конюшня” и сега пискаш и искаш частна кардиология? Къде ти е логиката? Мери ли си температурата тази сутрин?

      Колкото до всичко останало – очевидната ти умствена недостатъчност е сериозна пречка да разбереш за какво изобщо е тази статия и спорът и дискусиите под нея.

      п.п. Единственият който спами тук си ти. Само общи приказки, нищо конкретно, никакви факти… и нито “грам мисъл”. Едно голямо НИЩО от много никове. А като си такъв голям юнак – що се криеш като смрадлив анонимен плъх зад толкова никове и не си напишеш именцето… ама истинското, а не да се криеш зад “полата” на женски ник? Ако си мъж де 🙂

  6. Обикновено нещата са по-прости, отколкото изглеждат. Така и не стана ясно някой отговори ли на следните въпроси:

    1. Има ли нужда Ловеч от ЧАСТЕН кардиоцентър, при наличитето на огромна обществена болница с кардиологично отделение?

    2. Ако има – къде е подходящото място? Ако това място е Стоматологията – Защо и как се е стигнало до този извод?/

    3. Има ли нужда сградата на ловешката стоматология да бъде приватизирана /това няма нищо общо с кардиоцентъра/?

    – ако ДА – Защо?

    – Ако НЕ – Защо?

    Едва тогава, когато се отговори на горните въпроси – общината прави обобщено предложение и го предоставя на ГРАЖДАНИТЕ за мнения и позиции на едно организирано обществено обсъждане. Ако не сте забравили – в Ловеч също би следвало да важи законът за местното САМОУПРАВЛЕНИЕ.

    На база това обществено обсъждане, както и докладът с мотивираното предложение за приватизация, би следвало да стане обект на съответната комисия към ОбС, съставена от едни много народни и клели се в името на Народа общински съветници, които да вземат правилното решение, което да предложат на сесия на целия ОбС, съставен от общински и много народни съветници, които сън не ги хваща и направо си разбиха животеца да служат на мъдрия народ. Не само правилното решение да вземат, но и ЗАКОННОТО!!!

    Защото, както казва нашият славен Председател на ОбС Троян – “Ние не сме се събрали тук да вършим някакви беззакония. Нас народът за това ни е изпратил тук да си вършим работата по закон” След което в пълно съзнание наруши законът и заедно с останалите много народни общински съветници от БСП, Герб, РБ, ДПС и Избор /ах какъв избор/ за Троян – приеха НЕзаконосъобразно Решение, което Окръжна Прокуратура Ловеч им го върна.

    1. Тоя взе да разбира и от кардиология.Изгоните го обратно в Троян ,стига е писал по всички теми.

  7. Поведението на другаря Казанджиев в средата на третия му мандат става вече нетърпимо за що годе интересуващите се от обществените проблеми на Ловеч.Той вече се разпорежда с общината и града като негова бащиния.Само за някои от действията си заслужава да бъде изгонен със сопи и камъни .Той направи всичко възможно да обезличи напълно Общинския съвет, който и без това в този си състав е импотентен.Обградил се с обиграни апаратчици, успя да купи чрез даване на лични бонуси гласовете на голям процент от съветниците .

  8. Че кой изобщо те е споменал бе Данчо? Човекът е изразил мнение и не е длъжен да си пише името, това е решение на всеки, но и ти нямаш право да изкарваш всеки, който изразява противната на твоята позиция за хейтър, още по-малко за заблуждаващ общественото мнение. Както статията представя едностранчиво “фактите”, така и отдолу хората имат право да оборят някои от тах или поне да погледнат от друг ъгъл на нещата. И не е нужно да сте на всяка манджа мерудия.

    1. Много уважаема Таня Смолянова, възпитанието ми не ми позволява да вляза в тона Ви и да Ви говоря на „БЕ”, но няма как да не защитя правото си дадено ми от законите и Конституцията на Република България да защитавам правата си дадени ми от тях и никой, та дори и Таня Смолянова (която не познавам лично) няма основание да ми ограничава правата с идиома „не е нужно да сте на всяка манджа мерудия”. Аз не коментирам тук така наречената от вас статия, а говоря и изразявам мнение от първо лице единствено число в качеството си на гражданин присъствал и участвал в заседанието на Комисията в понеделник, а също така и като гражданин на който са му нарушение правата дадени му от Закона за местното самоуправление и местната администрация, да мога да присъствам на заседание на комисия създадена от общински съвет с негово решение. Нешо повече съгласно ЗПСК правния анализ и приватизационната оценка са публични, не са секретна информация ( с изключение на определени данни защитени от закон), а те не са предоставени публично на местната общност. Също така липсва официална информация за съдържанието на самото инвестиционно намерение. Кмета има право да внесе това инвестиционно намерение за обсъждане и едва след като има положително становище на комисията има решение за изваждане на стоматологията от забранителния списък за приватизация се възлага об общински съвет съгласно закона или от комисията изготвяне на правен анализ и приватизационна оценка. При наличие на толкова факти и доказателства за нарушаване на процедурите по приватизация, на правилата на комисията и на закона може да се направи заключението, че са налице незаконосъобразни действия на кмета и членовете на комисията начело с нейния председател. Ето защо определям като хейтърси мнения на пишещи тук, които не са подкрепени с факти, доказателства и законови разпоредби. Нещо повече бих се съгласил и приел всяко различно мнение от моето само при условие, че в него има факти, доказателства и законови разпоредби с които се доказва, че моето мнение е неправилно.
      Много уважаема Таня Смолянова, ако наистена сте загрижена за местната общност и Ви се води цивилизован разговор си позволявам да Ви препоръчам, първо на не ми говорите на „БЕ”, второ да не извозвате идионми, като „на всяка манджа мерудия” и трето, което е Първо: да се подготвите, като сте прочела предложението, инвестиционното намерение и всички документи по казуса, нещо повече да сте запозната с местната нормативна уреба, както и законите и Конституцията на Република България. Всяко мнение основано на: някой казал, чух да се говори или така са ми казали аз определям като хейтърско и ако това ви засяга или обижда сте свободна да си потърсите правата в съда.
      Усмихнат ден!

  9. Абе пак нещо не разбрах – имам приятел стоматолог,който плаща 350 лева наем за помещението си има няма работа.Защо някой да е привилегирован ? А що се отнася до задкулисието,задкулисие е,когато защитаваш котериини интереси на една шепа хора и представяш това като битка за морал. А когато се правиш че разбираш от стоматология до съдебни заседатели,от убити ягуари до сърдечни операции, да натъкмиш и преиначиш всичко,само и само да оплюеш,то тогава си готов да водиш сутрешния блок на НОВА.

    1. Анонимен, аз пиша с името си и отговарям пред закона за всичко написано от мен, а ако някой се е почувствал засегнат или обиден е свободен да си потърси правата в съда за това, с което съм го засегнал или обидил. И точно ти Анонимен, скрит анонимно да говориш за морал и да лъжеш и манипулираш хората тук и никой да не може да ти потърси отговорност, защото си Анонимен, защото не може в съда да се докаже, че точно ти си писал обиди и клевети е струва ми се неморално.

  10. Статията – лоша или добра, не е важна в случая. Не е толкова важно и това дали ще се продаде сградата или не. Важни са мотивите за определени действия и начинът, по които те се извършват. Повече от ясно е кое в случая дразни хората – това, че нещата отвън изглеждат нагласени, задкулисни, предрешени. Бързината, с която се “напира”, за да “не се загуби стратегически инвеститор” е притеснителна. А в бързината всеки допуска грешки. Например дава указания определено заседание да е при “закрити врати” при очеваден обществен интерес към сделката. Когато един човек почне да бърка той не бива да бъде спиран веднага. В един момент може да се окаже, че всички “забъркани” в тази срамна процедура сами пишат “хроника на предизвестената си политическа смърт”.

  11. Author

    Теодора Петрова или каквото и да е истинското ти име, ако продажбата на обществен имот в центъра на Ловеч, подмолно и скрито, за почти без пари е простотия, имаме много голям ценностен проблем.
    Статийката няма нужда да бъде нито силна, нито слаба. Достатъчно е да отразява истината. Тя само дава публичност на събития, на които са свидетели само няколко десетки хора, а голяма част от данъкоплатците просто не знаят какво се случва.
    Дали ти харесва или не, че са те активирали да се занимаваш тук да браниш личния интерес на кмет, а не на хората живеещи в Ловеч- не мисля, че ме е грижа.
    Обяснявам на народа къде ме сърби – в Ловеч все някога ще се спре със злоупотребите, зависимостите и подмолността. Все някога ще дойде времето, когато тези, които съсипват този хубав иначе град, ще бъдат поставени на мястото им, а то определено не е начело на администрацията.

    Павлин Иванов
    “Ловеч днес”

    1. Значи според теб по-добре сградата да се разпадне, отколкото да бъде превърната в нещо хубаво и полезно за хората, да не кажа животоспасяващо.

    2. Разбира се. Той е смешник гербаджия и всеки, който му е чел статиите е наясно с това. И за какъв трафик в Ловеч говорим, та се представя все едно ако има болница там, все едно е на Цариградско в София. Ако печалбарите в стоматологията искат да остават, има тръжна процедура, да участват и да я спечелят или поне да заявят, че ще ремонтират сградата. Защото се чуха и техните доводи – “ама ние нямаме парите на частните инвеститори”. Ами значи не сте за там, излизате на частни кабинети както всички останали лекари и зъболекари в града, или поне малкото от тях които все още са там. Аман от роптаене срещу малкото хубави неща, които могат да се случат в Ловеч.

      ПС: Интересно при приватизирането на почти целя град от Грша Ганчев, как пък никой не възропта, къде баха протестиращите по улиците. Или като те е страх от някой си траеш, ама срещу друг – няма проблем, всички са против?

    3. 1. Защо Община Ловеч не полага грижи като добър стопанин за сграда, която носи приходи? За какво се харчат тези пари, а не се инвестират обратно в имота, за да не се руши? Съгласни ли са наемателите да плащат по-висок наем, но сградата да бъде редовно ремонтирана и евентуално реновирана?
      2. Достатъчни ли са като оправдание лошите грижи на собственика Община Ловеч за сградата, за да бъде продадена тя? Ако да, то кой ще понесе отговорност за проявената безстопанственост? Или Казанджиев и сие могат да се пъчат на първа страница само когато безогледно харчат чужди пари за проекти със съмнително качество и недоказана икономическа полза за града и общината?

    4. Задаваш само въпроси, без да даваш отговори. Аз съм се аргументирал, защо написаното в този блог, изкраван от автора му като новинарски сайт е абсурдно. И понеже искам да покажа, че и аз мога да поствам едни и същи коментари по два пъти ще го демонстрирам :)))

      “Разбира се. Той е смешник гербаджия и всеки, който му е чел статиите е наясно с това. И за какъв трафик в Ловеч говорим, та се представя все едно ако има болница там, все едно е на Цариградско в София. Ако печалбарите в стоматологията искат да остават, има тръжна процедура, да участват и да я спечелят или поне да заявят, че ще ремонтират сградата. Защото се чуха и техните доводи – „ама ние нямаме парите на частните инвеститори“. Ами значи не сте за там, излизате на частни кабинети както всички останали лекари и зъболекари в града, или поне малкото от тях които все още са там. Аман от роптаене срещу малкото хубави неща, които могат да се случат в Ловеч.

      ПС: Интересно при приватизирането на почти целя град от Грша Ганчев, как пък никой не възропта, къде баха протестиращите по улиците. Или като те е страх от някой си траеш, ама срещу друг – няма проблем, всички са против?”

    5. Във въпросите се съдържат и отговорите. За онзи, който вижда, са ясни. За слепите – и Кардиолайф няма да помогне. И абсолютно ясно е на всеки, че никой няма да купува цялата сграда заради един кабинет или лаборатория. Мащабите не са същите.
      Въпреки, че не е Цариградско шосе, скорошни замервания отчетоха на това място доста високи нива на прах. Лично аз не бих направил такава клиника точно там, ако ми пука изобщо какво ще се случва с пациентите ми след реализация на приходната част.
      Колкото до ГГ, въпреки че това си е хватка за отклоняване на разговора в стил “защо биете негрите”, ще отговоря – само преди два дни съм пуснал тук доста интересен материал от Дневник. И от години не пропускам да го спомена не с добро за съсипията на града.

  12. Павлинчо, Павлинчо,

    много слаба статийка, пълна със смешни изводи и много голяма част злоба, защото се очаква да се случи нещо хубаво в града ни. Защо не обясниш на народа къде те сърби, за да те почешем най-накрая и да замлъкнеш завинаги с простотиите си.

    1. Ами да с случи няма лошо, но да е по правилата и законите, а не да се крият като мишки.

    2. Много уважаема Теодора Петрова, на Вас известно ли Ви е, Общински съвет – Ловеч е приел с решение № 224/29.01.2009 г. на, в сила от 09.02.2009 година; изм., решение № 404/27.06.2013, в сила от 28.07.2013 г. Наредба за принудително изпълнение на заповеди за поправяне, заздравяване или премахване на строежи или части от тях на територията на Община Ловеч. Съгласно тази наредба кмета е длъжен да предприеме законови мерки срещу „разпадащи” се сгради на територията на общината. Вашето твърдение за разпадаща се сграда в центъра на Ловеч означава, че кмета не е изпълнил законовите си задължение и не е предприел никакви мерки.
      Да ама Не!
      В центъра на Ловеч, сградата на стоматологията не е „разпадаща се” и за това кмета не е предприел никакви мерки, а вашето твърдение за обратното е чисто и просто изява на обикновен хейтър. Ако наистина имате доказателство, че въпросната сграда е „разпадаща се” и подадете сигнал до кмета да вземе мерки и приложи общинската наредба аз съм готов да Ви се извиня публично за това, че вашето твърдение е вярно. И докато няма официален акт, с който е обявена сградата за „разпадаща се” всички обратни твърдения са лъжа и манипулация.
      Приятен ден!

  13. Работният ден в общината явно започна 🙂

  14. Каква е тая врява и защо ? И Кардиолаф са медици и стоматолозите също са медици.По точно част от стоматолозите,защото голямата част частнопрактикуващи свободни професии си плащат пазарен наем,които никак не е малък.Защо едни да са привилегировани ? Защо голямата част от свободните професии теглят безбожни заеми и си купуват собствени помещения ? Ами и тези доктори там да направят така – при тях си плащаш и парите в джоба на престилката – няма документ,няма данъци.За какво този автор врещи като Кончита Вурст в турска баня ? ТЕ са едниствената професия на която хем държавата им плаща,хем са частници – пускаш каса,отчиташ прегледи,една пломба да ти направят,парите в джоба.Ами да си намерят като всички помещения и да си плащат наем.Аман от платени писачи

    1. А според теб кой е определил да се плащат такива наеми? Кой е виновен в случая, зъболекарите или собственика на имота? Защо не се замислиш преди да пишеш?
      А ако всичко беше наред нямаше да се прави каквото и да било скришом и тихомълком.

    2. Анонимен, ползвали сте мое сравнение, но доста погрешно. Кончита Вурст врещи когато НЕ е в турската баня. В турската баня тя/той е щастлива и доволна, защото е намерила, каквото търси.

      Колкото до кардиоцентъра – ама наистина, какво по-хубаво място за сърдечни операции и лечение на българите от центъра на един град, където има най-много шум, най-голямо замърсяване на въздуха и липса на паркова зона при възстановяване на пациентите. Мястото е “убиец” – в прекия и преносния смисъл!

      В крайна сметка – майната му на пациента. Какво от това, че Ловеч има огромна ОБЩЕСТВЕНА болница. Нея – кучета я яли. Важното е да се откриват частни клиники, които да източват ОБЩЕСТВЕНИЯ ресурс от ОБЩЕСТВЕНАТА здравна каса. Ама че такова безобразие няма никъде по света – на кой му пука. Нали рИформираме вече 25 години здравната система. Как? Много просто – народа плаща, а “бялата” мафия закрива обществените болници и открива частни клиники, които са само в зоната на “печелившите” клинични пътеки. Частните клиники нямат задължението да поддържат други “непечеливши” медицински дейности, както обществените болници.

      Затова – гледайте да се разболявате само от “печеливши” болести. Дори не е необходимо да сте болен. Само при някакви леки симптоми – в една частна кардиологична клиника веднага ще ви открият поне няколко “много тежки” рецидиви и ако се отървете само с една операция – викайте Ура. Искате ли примери?

      Факт е, че вече много българи страдат все повече от “сърдечна недостатъчност!”

      Факт е обаче, че както при едни скачени съдове – “бялата” мафия и политическите разбойници страдат все повече от “недостатъчна сърдечност”!

      А когато сградата на една община, дали е в Ловеч или в Троян се е превърнала в клиника за пациенти с “недостатъчна сърдечност” – клиниките за пациенти със “сърдечна недостатъчност” се множат.

    3. 1. Защо Община Ловеч не полага грижи като добър стопанин за сграда, която носи приходи? За какво се харчат тези пари, а не се инвестират обратно в имота, за да не се руши? Съгласни ли са наемателите да плащат по-висок наем, но сградата да бъде редовно ремонтирана и евентуално реновирана?
      2. Достатъчни ли са като оправдание лошите грижи на собственика Община Ловеч за сградата, за да бъде продадена тя? Ако да, то кой ще понесе отговорност за проявената безстопанственост? Или Казанджиев и сие могат да се пъчат на първа страница само когато безогледно харчат чужди пари за проекти със съмнително качество и недоказана икономическа полза за града и общината?

  15. Разбира се. Всички, които виждаме как една шепа хора драпат със зъби и нокти да запазят удобните си местенца, под претекст че извършвали дейност с обществена значимост, сме платени. Жалка статия, написана от човек, който е обидно да бъде наречен журналист. А щом искам да се направи болница в града ми, със сигурност съм платена ;)))

    1. Много уважаема Таня Смолянова, ако това е истинското Ви име или е литературен псевдоним на форумен хейтър, ако в понеделник на заседанието на комисията Вие бяхте присъствала в залата и бяхте изразили публично мнението си, да се приватизира стоматологията, за да се направи болница (въпреки, че инвестиционно намерение за болница НЯМА и не е обявявано публично), то аз нямаше да си позволя да оспорвам вашето мнение, тъй като Вие имате право на мнение, независимо дали на мен ми харесва или не. Нещо повече, дори бих подкрепил това ваше предложение, ако Вие бяхте предложила законосъобразна процедура за приватизацията на стоматологията и превръщането й в болница. Чисто хипотетично няма такава законова процедура и няма никаква гаранция, че след като се приватизира стоматологията по направеното предложение на кмета търга за приватизацията ще се спечели от някой, който би направил болница. Ето защо не подкрепям мнението Ви за болница, защото то е меко казано несериозно, тъй като не е подкрепено с конкретно предложение отговарящо на законовите изисквания за приватизация и правене на болница едновременно.
      Колкото до това ваше твърдение „виждаме как една шепа хора драпат със зъби и нокти да запазят удобните си местенца, под претекст, че извършвали дейност с обществена значимост”, то то не се основа на факти и доказателства, а е само ваше предположение, защото нямате ни най-малка представа, колко точно е броя на хората искащи приватизация на стоматологията, за да се направи болница. Отговор на въпроса може да имаме едва след провеждане на местен референдум с въпроса: Да се приватизира ли стоматологията, за да се направи болница.
      Много уважаема Таня Смолянова, само когато са известни резултатите от проведения местния референдум по въпроса Вие може да твърдите, че „една шепа хора драпат със зъби и нокти да запазят удобните си местенца, под претекст, че извършвали дейност с обществена значимост” и ако наистина искате да взема сериозно коментарите Ви тук, то се придържайте към точни факти, доказателства, разпоредби на закони и законосъобразност в противен случай сте в графата на коментарите целящи заблуда и манипулация на общественото мнение.
      Приятен ден!

    2. 1. Защо Община Ловеч не полага грижи като добър стопанин за сграда, която носи приходи? За какво се харчат тези пари, а не се инвестират обратно в имота, за да не се руши? Съгласни ли са наемателите да плащат по-висок наем, но сградата да бъде редовно ремонтирана и евентуално реновирана?
      2. Достатъчни ли са като оправдание лошите грижи на собственика Община Ловеч за сградата, за да бъде продадена тя? Ако да, то кой ще понесе отговорност за проявената безстопанственост? Или Казанджиев и сие могат да се пъчат на първа страница само когато безогледно харчат чужди пари за проекти със съмнително качество и недоказана икономическа полза за града и общината?

  16. Тук има платени хора да коментират! СМЕШНИЦИ!! Никой не иска да се продава стоматологията. КОР ЗА МИНДЖО!!!

  17. 1. Защо Община Ловеч не полага грижи като добър стопанин за сграда, която носи приходи? За какво се харчат тези пари, а не се инвестират обратно в имота, за да не се руши? Съгласни ли са наемателите да плащат по-висок наем, но сградата да бъде редовно ремонтирана и евентуално реновирана?
    2. Достатъчни ли са като оправдание лошите грижи на собственика Община Ловеч за сградата, за да бъде продадена тя? Ако да, то кой ще понесе отговорност за проявената безстопанственост? Или Казанджиев и сие могат да се пъчат на първа страница само когато безогледно харчат чужди пари за проекти със съмнително качество и недоказана икономическа полза за града и общината?
    3. Интересно ми е и какво се случва с парите от таксата за вход на Деветашката пещера. Любознателните и интелигентни наивници плащат, а освен за заплатите на трима-четирима пенсионирани зеленокраки, за какво още се харчат получените средства?

  18. Всичко разбрах, само не разбрах защо продалжава авторът да говори за стоматологията като за действаща такава. Това е общинска сграда отдавна не функционираща по предназначение. Не знам процедурите спазени ли са, но ако сравняваме група лични интереси на една шепа хора, наели помещения там със значимостта на една клиника, кое според автора е от по-голям обществен интерес???

    1. Хммм, има подписка против приватизиранията на стоматологията за която са се подписали над 1000 граждани на Ловеч. Стоматолозите лекуват стотици хора на ден. Клиничната лаборатория, която обслужва голяма част от жителите на общината. Зъботехническата лаборатория е единствената на територията на общината. И всички тези дейности, касаещи хиляди хора да бъдат закрити и то с незаконосъобразни процедури и решение си е меко казано скандално.

    2. Когато е правена първата подписка, много удобно на хората им е била спестена подробността, че сградата ще бъде превърната в болница, просто им е казано, че т. нар. стоматология се закрива. С такива дребни номерца, няма как да ме убеди някой, че тези хора действат безкористно. Отделно, щом са на преференциални наеми там (аз също съм зъболекар и много добре знам какви наеми плащат), искам да знам цената на предлаганите от тях услуги по-ниска ли е, защото ако не е – те са просто търговци и нямат право на привилегии, каквито останалите им колегите в града нямат.

    3. Общински съвет Ловеч с Решение № 599 от 26.01.2006 г. е изменил решения № 34/22.12.1999 г., № 392/05.07.2001 г., № 446/29.11.2001 г., № 564/30.05.2002 г., № 717/24.04.2003 г. на Общински съвет – Ловеч, и е актуализирал и определил базисните месечни цени за 1 кв.м за отдаване под наем на общински нежилищни имоти в Община Ловеч. Така определените базисни цени на 1 кв.м не са преференциални само за стоматологията (преференциални цени на нежилищни имоти ОбС не е определял), а са за всички, които ползват заплащат наем на общински нежилищни имоти.
      Гост, ако беше присъствал на заседанието на комисията в понеделник щеше сам чуеш и видиш точно, колко лева е наемната цена. Нещо повече, наемната цена не е само за стоматолозите, тя е и за клиничната лаборатория, а също така и за зъботехническата лаборатория.
      А колкото до това, за какво точно е инвестиционното намерение подадено до кмета ( неизвестно защо е подадено до него, той не е органа по приватизацията в общината) , какво ще се прави със сградата или няма да се прави изобщо не стана ясно от обясненията на кмета, дали ще болница, клиника, модерен кардио-център.
      Гост , след като твърдиш, че хората са били манипулирани да се подпишат под подписката няма законова пречка общински съвет да реши и организира провеждането на местен референдум, като постави пред гражданите на общината въпроса:
      Да се приватизира ли стоматологията. Резултата от референдума ще определи дали има необходимост от болница, клиника, модерен кардио-център за сметка на стоматологията.
      Не приемам тук да манипулират хората анонимни гости, да лъжат и заблуждават хората с измислиците си, защото както аз пиша тук с името си и отговарям пред закона за всичко написано от мен, редно е всеки, който изразява мнението си тук, да носи и той отговорност пред закона.
      Това е и основанието ми да не коментирам написаното от анонимни автори, но тъй като тази скандална вече приватизация има голяма обществена значимост ще коментирам всяка една лъжа и манипулация написана тук.

  19. “ЗАКОН ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ И СЛЕДПРИВАТИЗАЦИОНЕН КОНТРОЛ

    Чл. 26. (4) Анализите на правното състояние и приватизационните оценки не представляват служебна тайна, могат да бъдат разгласявани и включвани в публичния регистър, с изключение на документите, фактите и обстоятелствата, които представляват търговска тайна на приватизиращото се дружество.”

    Ирина Митева – съветник, ГЕРБ, Председател на комисията, умишлено укрива публична информация, като по този начин става част от задкулисното вземане на важно за местната общност решения.

    По-важният въпрос на който очаквам отговор е :
    Част от престъпното задкулисие в Ловеч ли е ПП ГЕРБ или това е еднолично решение на негов член и представител в съвета и комисията?

Comments are closed.