Уважаеми граждани на община Ловеч, представям ви десетте стъпки, които ще променят Ловеч.

Това е програмата ми! Конкретни действия, които ще променят града ни. От ВАС зависи дали ще мога да ги направя.

Защото друг не би го сторил!

  1. ВиК – общинско търговско дружество!

Жителите на Община Ловеч плащат силно завишени цени за водата, която ползват. Ако структурираме ВиК като общинско дружество, подобно на това в Троян, цената на водата и тук ще стане почти двойно по-ниска.

 

2. Изваждане на светло и извън контрола на чиновниците в Община Ловеч на  всички общински търговски имоти и създаване на търговско дружество “Общински имоти”, което е единствения начин те да бъдат  управлявани прозрачно и ефективно.

Сега постъпленията от търговските имоти на общината влизат в общото число на приходите и се харчат според  желанията и потребностите на местните политици, а не на ловчанлии. Тези пари вече няма да се харчат за банкети или екскурзии, а за да обновят и направят конкурентна търговската инфраструктура на Ловеч.

 

  1.  Изграждане на изцяло нов пазар на мястото на съществуващия

Дълги години наред местните политици умишлено обезсилваха “Общински пазари” и отнемаха от дружеството дейност след  дейност, може би с цел цената му да падне и то да бъде закупено почти без пари. Тази практика ще спре! Ще изградим модерен и функционален пазар, с хладилни камери и складови площи, където местните производители ще имат правото да продават стоките си без да заплащат такса.

 

4.  Изграждане на легнали полицай до всички ловешки училища, както и на всички точки с повишен човекопоток

Ловеч е един от малкото градове, където по улиците се състезават скъпи автомобили, които поставят под риск децата ни,  а общината отказва да предложи решение. За решаването на този огромен проблем  ще изградим система от камери за видеонаблюдение, а пред училищата и на други ключови места, където има повишен поток от пешеходци, ще поставим изкуствени неравности,  с цел намаляването на скоростта на автомобилите до безопасно ниво.

 

5.  Ремонт на съществуващата спортна зала /или изграждане на нова такава/ и изграждане на общински басейн на достъпно място.

Община Ловеч притежава подходящи терени за изграждане както на басейн, така и на изцяло нова спортна зала, като се ползват както общински средства, така и привлечени от държавата или по европрограми. Басейн може да бъде изграден и на принципа на публично-частното партньорство, като желаещи частни лица и фирми за подобен проект има достатъчно. Липсва желание в управляващите през последните 20 години.

 

  1.   Изграждане на Общинска индустриална зона – Ловеч

Не можем да привлечем инвеститори, без да имаме необходимата инфраструктура. А без инвеститори и откриване на нова работни места, младите хора ще продължат да напускат Ловеч. Варианти за изграждане на Индустриална зона в града има достатъчно. Средства за това се дават както от държавата, така и могат да бъдат осигурени от общината.

 

  1.  Непрекъсната поддръжка на уличната мрежа и тротоарите

Сега сериозни ремонти на улиците и тротоарите в Ловеч се правят само преди избори. Не е проблем изграждането на ефективно звено към „Еко“ ЕАД, което да има за основна цел поддръжка на уличната мрежа и тротоарите. И ще се харчат значително по-малко пари, отколкото ако се наемат външни фирми, които да вършат същото. Е, няма да има комисионни, но пък ще се върши работа.

 

  1.  Поетапен ремонт и облагородяване на забравените от местната власт квартали „Младост“ и „Здравец“

В тези два квартала на Ловеч живее огромна част от населението на града. Години наред хората там бяха лъгани, че средата около блоковете им ще бъде облагородена, но не беше изпълнено нито едно от тези обещания. Това начинание съвсем не е толкова скъпо, стига основен изпълнител да бъде общината и да не се търсят начини за кражба на пари.

 

  1. Местни референдуми и допитвания– по квартали, райони или населени места.

Хората, а не политиците,  имат правото да решават какво и как да се случва в квартала, където живеят. Кметът и съветниците трябва да ИЗПЪЛНЯВАТ, а не да правят каквото си искат!

 

  1. Пряка телефонна и интернет линия за подаване на сигнали. Гарантиране на адекватна реакция от страна на Общината и всички структури на властта в Ловеч

Община Ловеч ще стане гарант за сигурността на хората. Създаването на единно звено за получаване на сигнали ще гарантира тяхното навременно постъпване в съответните служби, както и пряк контрол от страна на кмета върху реакцията по сигналите. Ежеседмичен публичен отчет на кмета за подадените от гражданите сигнали и за свършената работа от общината по тях.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

ПП “Партия Български Социалдемократи“

1 коментар

  1. Дали ни е къса паметта? Лицето Кирил Гумнеров преживява доста мимикрии от 90те до сега. Сещам се за една песен на НЛО, “Ах, мили мои, партии любими… Аз ще бъда с таз, която е на власт…”.
    Първо е демократ с ЕРА-3. После демократа се поправя и става монархист с „Обединение за царя“. Ама няма хляб в тази работа, все пак не 2001 г. и Симеон не се е върнал още. Започва да гледа по-либерално с костовото ОДС, а и защо не, в РМД-тата има повече хляб. През 2005 г. се задава нова вълна. Изглежда обещаваща, става модерна и затова „демократичният либерал-монархист“ пак сменя идеологията. Вече е националист с „Атака“. Абе не е, като при Костов, но и зам. председател на ОбС-Ловеч, не е лошо. През 2009 г. нещата се оправят, избирателите на Атака го правят народен представител, сега вече е по-добре. Ама Волен е по-голям тарикат от наш Киро и сам си яде баницата. След като не е част от софрата, бързо се преориентира. Става консерватор и антиглобалист с коалиция „Не на ЕС“. Коалицията освен да му донеси медийно време, друго не изкяри. Но по-добре малко отколкото нищо. Последва странна симбиоза , между консерватор (с РЗС на Яне Янев) и либерал (с БДЦ, бившата ЛИДЕР на Ковачки) в коалиция „Избор за Ловеч“ и като такъв пак влезе в ОбС-Ловеч. Всичко това беше преди, а сега какво? Вече той е „левичар“ с партията част от социалистическия интернационал, „Партия български социалдемократи“, която дълго време е сред съюзниците на БСП в рамките на „Коалиция за България“. Но това, че често сменя идеологиите не е лошо. Всеки може да си смени мнението. Това, че всяка негова смяна му носи личен актив е чист късмет, да не си помисли някой, че егоистичен нагаждач! Вярвам, че всичко което прави е в интерес на избирателите му. Със сигурност, такъв интерес е имало и когато се измъкна от работа в Парламента и припкаше да получи подарък, луксозен телефон Верту от бутик „Клаус Барби“. Сигурен съм и че вече е обогатил общата си култура и сега знае кой е касапинът от Лион. Все пак си ми остава чудно, как честният обществен човек, бива така лесно подхлъзнат да се нареди на опашката за подарък, десетки пъти по-скъп от това, което му позволява закона за конфликт на интереси, като народен представител?
    Стоян Георгиев, репортер от БТВ казва за въпросните депутати, в това число и за Киро Вертуту: „Имат много ниска корупционна пропускливост. Освен, че очевидно са склонни към корупция, те не са склонни, личният си интерес по никакъв начин да жертват за обществения. Човек, приемащ подобна оферта, има много ниска пропускливост за всякакви оферти. Не е нормално българските депутати, да имат такова ниво.“
    Въпроса ми изниква отново. Дали ни е къса паметта?

Comments are closed.