Кино “Космос”  в Ловеч започна своята дейност през новата 2020 година с напълно обновен вътрешен дизайн. Старите столове в голямата зала на Дом “Преслав” вече са подменени със съвременни. Местата са редуцирани до 280, но пък разстоянието между редовете е увеличено и дава комфорт както на седящите, така и на преминаващите. Самите столове са удобни и са снабдени с обичайната поставка за напитки. Обстановката е семпла, чиста и с усет за лукс, което предполага по-голяма наслада от прожекцията.

Собственикът Цветомир Матев с гордост показа снимки във Фейсбук и написа: „Това е новият ни салон, създаден с много труд и любов за вас! Очаквайте скоро много нови изненади и подобрения, защото искаме да останем в Ловеч!“

Пред нас той сподели, че предстои обновление и на ложите в горната част на салона. Самият ремонт е продължил три седмици в края на декември м.г., като е извършен със собствени средства.

Частното кино „Космос“ стартира през пролетта на 2016 година по инициатива на трима младежи, бивши състуденти – Павел Павлов, Ивайло Коцев и Цветомир Матев, като само последният е от Ловеч. С реализирането на идеята градът възстанови  редовните кинопрожекции, след като близо 20 години беше без работещ киносалон.

Община Ловеч подкрепя дейността на кино „Космос“ като важна част от възраждането на културата на града. През следващите месеци са предвидени премиери на нови български филми, като входът ще бъде безплатен за зрителите.