58-годишен от Ловеч е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 3 май около 21.30ч. при управление на лек автомобил по ул. «Д-р Съйко Съев» е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол е отчела 1,49 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

На 04 май около 17.00 часа на кръстовище в Троян, 56-годишен при управление на лек автомобил по ул.«Лакарица» и завиване наляво по ул. «Македония» е отнел предимството и е последвал удар с движещия се по ул. «Лакарица» в посока центъра на Троян лек автомобил «Фолксваген», с водач 44-годишен.  При инцидента са пострадали водачът и четирима пътници от «Фолксваген»-а, които са прегледани в болница. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, а по случая е образувано досъдебно производство.

На 07 май около 00.30ч. в с. Орешак  в близост до Троянски манастир са се ударили два автомобила.

Пристигнал на мястото на произшествието полицейски автопатрул е установил, че 20-годишен при управление на лек автомобил БМВ с несъобразена скорост и без осигуряване на дистанция е ударил движещия се пред него друг лек автомобил, с водач 18-годишно момиче.  При произшествието са пострадали двамата водачи, които са откарани за преглед и лечение в болница. И на двамата е взета кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Троян.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че в нощта на 04 срещу 05 май от къща в с.Владиня са отнети казан за изваряване на ракия с вместимост 120л, моторен трион, храсторез и кросово моторче. Работата по случая продължава.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че на 07 май около 00.30ч. при възникнало сбиване между група лица в града е повреден лек автомобил, който е без регистрационни табели и с неустановена собственост. При пристигане на полицейските служители на посочения адрес не е установено сбиване или пострадали хора.Работата по случая продължава.

47-годишен мъж е настанен в болница, след като е катастрофирал с четириколка-АТВ на пътното платно в махала Райковска в Троян. Сигнал за инцидента е получен в РУ Троян на 6 май около 19 часа.  Водачът е тестван с техтническо средство за алкохол, като пробата е отчела 1.24 промила в издишания въздух и му е издаден талон за химичен анализ на кръвна проба.  По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство чл.343б ал.1 от НК. 

42-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 6 май около 19.40ч. при упрравление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол е отчела 2 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство и служители на РУ Луковит продължават работа.

На 06 май около 01.20ч. в с.Златна Панега полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил с водач 67-годишен мъж от Силистра. В хода на проверката е установено, че превозното средство е с прекратена регистрация поради липса на задъблжителна застраховка ГО. По случая е образувано бързо производство, а водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица.

40-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 6 май около 15.30ч. на път 305, км. 9+250 в посока на движение към с.Гложене, е управлявал мотопед без поставена регистрационна табела и с прекратена регистрация. Водачът е тестван и за употреба на алкохол, като техническото средство е отчела 3.3 промила в издишания въздух. По случая в РУ Тетевен е образувано бързо производство и работата продължава.

62-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Угърчин, след като на 6 май около 06.45ч. при управление на лек автомобил по пътя Угърчин-Ловеч е спрян за проверка и е установено, че шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.46 промила. По случая е образувано бързо производство и служители на РУ Угърчин продължават работа.