На 23 юни около 16.05ч. в гр.Луковит, на кръстовището между  ул. “Възраждане” и ул. “Цар Симеон”, мотоциклет “Кавазаки”250 Д управляван от 42-годишен мъж от София, при завиване на ляво от най-дясната част на пътната лента не пропуска движещия се в същата посока лек автомобил “Пежо” 106 и се блъска в задното дясно странично стъкло. В резултат на инцидента водачът на мотоциклета е с фрактура на тазобедрена кост, а по случая е образувано досъдебно производство.

На 23.06.2018г. около 07.15ч. в гр.Тетевен,  л.а. «Ауди А4» управляван от 28-годишен мъж от града при движение в посока към центъра губи контрол над автомобила  и се блъска в предпазна метална ограда и намиращи се непосредствено до нея метални тръби на парова централа, разрушава оградата и пропада в двор. В резултат на сблъсъка тежко е пострадал водачът на превозното средство, който е откаран в болница , където малко по-късно е починал. 29-годишен мъж и 26-годишна жена, които са пътували в «Ауди» -то са с охлузни рани. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22.06.2018г. около 16.30ч. в с. Орешак, автомобил «Хюндай» с водач 26-годишен мъж от Ловеч,  след излизане от мостово съоръжение и последвало завиване се сблъсква с насрещно движещия се «Ауди Q7». В резултат на инцидента  с охлузни рани са двамата водачи и двама пътуващи в автомобилите. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни , а на мъжът управлявал «Хюндай» е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

 В РУ Троян е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 17-годишен младеж от града, който на 23 юни около 02.00ч. е установен да управлява лек автомобил без да притежава свидетелство за правоуправление и след употреба на наркотични вещества.

 27-годишен жител на Севлиево е задържан за срок от 24 часа в РУ Троян след като на 23 юни около 22.10ч. е установен да управлява лек автомобил в гр.Априлци след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство.

В РУ Ловеч е образувано бързо производство срещу 24 – годишен от с.Александрово, който на 23 юни е установен да управлява мотопед без регистрация.

В РУ Тетевен е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 41-годишен мъж от с.Галата,   който е установен да управлява превозно средство без да притежава свидетелство за правоспособност и след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,47 промила.

В РУ Ловеч е задържан жител на гр.Летница, който на 24 юни около 22.15 часа е установен да управлява лек автомобил с 1,77 промила алкохол в издишания въздух. По случая е започнато бързо производство.

18-годишен младеж от Троян е задържан след като на 23 юни , в хода на полицейска проверка и при извършен му личен обиск, в джоб на дрехите му е открито и иззето хартиено топче съдържащо суха зелена тревиста маса, с брутно тегло 14,21 грама. При изследване с полеви тест веществото е реагирало на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.