От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 22 март около 19 часа в Ловеч, на кръстовището между бул.”Мизия” и бул.”Освобождение” е станала катастрофа. 48-годишен при управление на лек автомобил «Нисан» и движение по бул. “Освобождение”, с посока на движение от Плевен към ж.к. “Здравец” е навлязъл в кръстовището без да пропусне движещия се по същия булевард в посока от гр. Левски към Плевен лек автомобил “Ауди”, с водач 23-годишен от с. Славяни, като двете превозни средства са се ударили.

След сблъсъка «Ауди»-то се е ударило и в стълб на светофарна уредба. В резултат на пътния инцидент са пострадали две жени от «Нисан»-а, на 47 и 26 години, както и 19-годишно момиче от «Ауди»-то.

Всички потърпевши са откарани за преглед и последващо лечение в болница. Водачите са тествани за алкохол, като пробите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

От полицията съобщават и че 25-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 24 март около 13 часа при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и е установено, че табелите на МПС са издадени за друг автомобил. По случая е образувано бързо производство.

Друг 21-годишен водач е задържан за срок от 24 часа в РУ Ябланица, след като при управление на лек автомобил към града е спрян за проверка и е установено, че регистрационните табели на превозното средство са издадени на друго МПС, което е с прекратена регистрация от 2016 год. По случая е образувано бързо производство.