За втора поредна година ученик от ОУ „Христо Никифоров“ печели призово място в Националния конкурс за православна поезия и проза „Рождество на Спасителя-2020“ . В раздел поезия Калоян Попски от 4 „б“ клас е класиран на второ място със стихотворението „Роди се Бог“. Организатори са Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата –София , Център за подкрепа на личностното развитие –Бургас и Сливенската митрополия. Проявата има за цел да поощрява и утвърждава интереса на учениците към литературата и православието, да стимулира техните творчески изяви на тема православна вяра. 

И тази година, въпреки пандемията интересът към проявата беше много голям. В надпреварата се включиха над 200 млади творци от цялата страна, разпределени в три възрастови групи, което прави наградата на Калоян Попски особено значима. Той получи медал, грамота и много подаръци.

Основно училище „Христо Никифоров„ години наред  възпитава децата в духа на християнските добродетели,  изгражда религиозно грамотни личности, които се превръщат в осъзнати граждани.