Приемайки лекарства, човек се излага на отравяне с вредни токсини. Но нашето тяло е така устроено, че отровите се отделят от него естествено заедно с урината. Това се случва, когато токсичните лекарства идват в ограничени количества и не са смъртоносни. Но за известно време останките от отровата се откриват при изследване на биоматериал. По този начин е възможно да се определи дали човек е използвал стимуланти и в какви дози, например с полеви тест за наркотици.

Колко дълго лекарството се съхранява в урината, този въпрос интересува хората от правна, медицинска и битова гледна точка. За служителите на реда тестът за наркотици е утежняващо обстоятелство при наказване на престъпление. За лекарите, за да лекуват зависимостта, е важно да определят дали човек я има и каква е нейната степен. В ежедневието почистването на тялото от наличието на отрови означава подобряване на състоянието и скриване на факта на приемане на незаконни наркотици, например при кандидатстване за работа.

Какви лекарства открива изследването на урината?

Това също не е празен въпрос, поради същите причини, както са изброени по-горе, и защото, когато започвате лечение на наркотична зависимост, трябва да имате пълна картина на отравянето на тялото. Можете да закупите тест за наркотици в аптеката и да го използвате у дома, за да разберете какви токсини има в тялото. Центърът за наркотици също използва метод за тестване на наркотици с помощта на ленти и касети, които дават доста точна картина за употребата на видовете стимуланти. Бързото определяне на наличието и количеството на отровни вещества е важен аспект от лечението. Тази техника позволява да се вземат правилните мерки при предоставяне на услуги в спешни случаи.

Експресният анализ на урината за наркотици разкрива наличието на следните наркотоксини:

  • хероин, марихуана и морфин
  • метамфетамин и амфетамин
  • фенобарбитал и всички барбитурати
  • екстази, метадон и кокаин
  • бензодиазепин, фенциклидин
  • антидепресанти

От този списък може да се види, че почти всички наркотични вещества, които са популярни сред наркозависимите, се откриват с помощта на експресен анализ и пациентът няма да може да скрие пристрастяването си към тях.

Колко дълго издържат различните видове лекарства?

В състава на урината могат да се определят различни токсични вещества за определен период от време. Тя е различна за различните видове стимуланти, което се свързва с периода на разпадане на токсините в организма. Важно е тези особености да се познават, за да се определи точно вида и стадия на наркоманията.

Експресният анализ, ако е необходимо, се усъвършенства с помощта на задълбочени лабораторни изследвания по метода CTI (хемотоксикологичен анализ) и имунохроматографско изследване. HTI дава резултати на четвъртия ден и определя всички видове токсични вещества. ICG изследването дава резултати в рамките на 24 часа, но разкрива наличието само на 14 токсични компонента.

Как да използвате тест за наркотици – инструкции

Тестовият анализатор под формата на хартиена лента се използва чрез нанасяне на капки биоматериал (урина) върху лентата. Съдържащите се в течността наркотични компоненти реагират с тестовия материал, който е покрит върху лентата. Положителният резултат се определя от промяна в цвета на носителя, върху него се появява една ярка лента.

Касетният анализатор се използва по следния начин:

Опаковката се отваря, отстранява се част от покриващата лента, указваща вида на лекарството.

След това техните окончания се спускат в изследваната урина, която е в чаша.

Изчакайте една минута, след това извадете теста и го оставете на масата за 15 минути.

След този период от време на прозорците се появяват ивици.

Ако в лентата има две ленти, показващи, например, амфетамин, тогава той не е в урината ви, ако има такава, тогава тестът е положителен.

По същия начин се определят всички лекарства, които са изброени в инструкциите за касетата. Съдържа подробно описание как да използвате анализатора за експресен анализ за наличие на наркотични вещества. Можете да заложите и на много точния drug check 3000.