delihamam9061542Преди минути от пресцентърът на Община Ловеч съобщиха, че кметът на Ловеч Минчо Казанджиев спечели националния конкурс „Кмет на годината“, категорията „Популяризиране на местния туризъм“ , организиран от портала на българските общини Kmeta.bg и агенция “Фокус”. Наградите станаха ясни тази вечер на церемония в залата на хотел “Маринела” в София. Другите наградени в тази категория са кметът на Ивайловград и кметът на Асеновград.

Поради служебни ангажименти Казанджиев не успя да присъства лично на награждаването, той ще получи отличието си тези дни.

Това е поредно признание за кмета на Ловеч. Той получи и приза за 2014 г., като стана кмет на годината в категорията “Опазване на околната среда“. По-рано тази година Казанджиев бе обявен за кмет на годината и от Асоциацията на българските градове и региони и националния фирмен каталог „Бизнес Справочник България“.

Кметът на Троян Донка Михайлова спечели тази година в категорията „Здрави жители“ заедно с градоначалниците на Хисаря и Плевен.

25 коментара

  1. Е това е прекалено наистина. Та то нямя една табела по пътя от Плевен и от към Троян

  2. Понятието популяризиране на местния туризъм в една община е право пропорционално на числото на туристическия данък заложено в бюджета на общината за съответната година. Само и единствено това число е доказателството за развитието на туризма в общината, всичко останало е дъра-бъра шоу, “кат ми пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша”.
    Да се върнем на числата. Туристическия данък определен от Общински съвет Ловеч за 2014 година е 10 000 лева, а отчета на изпълнението му са скромните 6 967 лв.
    Ти да видиш за 2015 г. общинските съветници залагат отново непостигнатите 10 000 лв. за туристически данък… No Comment !
    Една бърза справка от бюджета на Община Самоков за 2015 г. срещу думите ТУРИСТИЧЕСКИ ДАНЪК стои числото 500 000 (петстотин хиляди) лева – без майтап. И за децата в трети клас е ясно, че в Самоков данъка е ПЕТДЕСТЕТ пъти повече от този в Ловеч.
    Иначе казано: Самоков се посещава от 50 пъти повече туристи за година в сравнение с Ловеч.
    Е, всеки сам може да си направи изводите местния туризъм в Ловеч и наградата на кмета Казанджиев.

  3. Да бе кмет на туризма е! Хиляди ловчалий си ходят събота неделя до Ловеч все едно са туристи 🙂

  4. Абе този конкурсите ли си купува?То бива да не става за Нищо,ама вече тотално се излага.Такава предизборна пиар акция не бях срещала.

Comments are closed.