joglavpraznik809142След завръщането си на 6 септември от фолклорния фестивал в с. Къкрина „Девет песни от извора” фолклорна група „Югла” – с. Йоглав, се включи в общоселското честване на Деня на Съединението. Празникът бе организиран от Народно читалище „Пробуда – 1926 г.”, кметското наместничество и пенсионерския клуб.

На площада на селото както всяка година на този ден и сега се беше събрало цялото население. Председателят на читалището Еленка Щерева откри празника. Kметският наместник Ценка Дойчева приветства всички жители и гости на Йоглав и произнесе слово за Съединението на България, за делото, допринесло за гордостта да се чувстваме българи, единни и сплотенидоказващо способността ни да браним онова, което обичаме,  независимо каква е неговата цена.

Поздрав към всички бяха автентичните народни песни на фолклорната група. А община Ловеч поднесе на йоглавчани за празника поздрав от общинския духов оркестър. Голямото кръшно хоро, с развято българско знаме, доказваше вярата на хората, че обединението и любовта са всъщност истинската сила.