pojarnauchenie612134И пожарен автомобил, дарение от Германия, пристига в Ловеч за 11 май. Той е подарък от Съюза по спортни площадки и места за отдих на поколенията в Ерфурт. Закупен е от Пожарната служба в града по инициатива на председателя на съюза Винфрийд Веерщедт и е предназначен за Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Ловеч. Това съобщават от Община Ловеч.

Пожарната кола W50 предстои да бъде докарана от Германия тези дни. Всички разходи по транспорта и престоя на двама служители от общината, заминали за Ерфурт да докарат автомобила, се поемат от Веерщедт.

Заедно с колата в Ловеч ще пристигнат като дарение и кофпомпи, които общината ще предостави на местния противопожарен отряд „Млад огнеборец“.

Както вече стана ясно, в края на май в Ловеч ще пристигне пък поредното дарение от Швейцария. От Пожарния инспекторат на Кантон Базел ще предоставят на общината автомобил, напълно оборудван с пожаротехническо въоръжение, агрегати, инструменти за аварийно-спасителни дейности и осветителни средства. Той също е предназначен за районната служба на Пожарната.

Още един специален подарък получава Ловеч за своя празник. 6 леки автомобила ще бъдат дарени от Спестовна каса Ерфурт и докарани на място.

Всички дарения ще бъдат приети от общинския съвет и с негово решение предоставени от общината с договор за заем за послужване на съответните институции.

4 коментара

  1. “Пожарната кола W50”
    На харизан кон зъбите се не гледат, но последната W50 (т.н. ИФА) е произведена през далечната 1990 година.

  2. хм ем ни ги подаряват !!! Ем под наем ще ги дава общината, колите .. Що не ги продаде направо????????

Comments are closed.