Павлин Иванов

Днес, нашите къщи са пълни с топлина и уют. Най-хубавите дни в годината, през които събираме пръснатите парченца от нашия живот и сме заедно с хората, които обичаме.

Искам да пожелая на всички свързани с Ловеч, от близо и далеч, да намерят в себе си онези късчета доброта, обединяващи всичко хубаво на този свят. И нека бъдем здрави, обичани и много щастливи!

Не знам дали по Коледа стават чудеса, но искрено вярвам, че животът на всеки един от нас е в собствените ни ръце. От самите нас зависи какви ще бъдем, какъв живот ще изберем, по какъв начин ще го изживеем. Трудностите идват само да ни покажат грешките и когато ги преодолеем, да получим наградата – да бъдем по-добри, смислени и истински човеци. А това си струва.

И нека започнем да чувстваме, да разбираме и преживяваме всяко ново днес по най-добрия и хубав начин, на който сме способни.

Днес, докато нашите къщи, в мирна България са изпълнени с топлина и усмивки, с доброта и уют, близо до нас, един достоен и смел народ се бори за своята свобода. Украйна и нейният народ!

Нека се замислим и върху това, че нищо не се дава даром. Нищо не ни се полага по куверт.

Като хора, всеки ден сме призвани да отстояваме себе си, нашите разбирания, култура, цивилизация.

Нека посрещнем коледните и новогодишните празници мирно и честито. И нека се научим да ценим точно това, което имаме.

 

Хубави, мирни и весели празници!