chavdarci2207134Павлин Иванов

Повече от година улична дупка с червено байраче си стои необезпокоявана в Ловешкото село Чавдарци. Първо я е заснел Гугълмобила, който фотографира цяла България и ни включи в услугата си Street View.

Преди време написах материал озаглавен „Google Street View- наръчник по действителност за политици“. Но явно на управниците им е убягнал този толкова полезен текст.

Преди няколко дни получих и сигнал от Владимир Христов, придружен със снимки на същата дупка, която се намира по пътя за популярните в цялата страна Крушунски водопади. От снимките се вижда – нищо не се е променило!

chavdarci2207131 Единствено дупката е по-голяма и горкото червено знаме е малко по-окъсано и парцаливо. Но то е все така на поста си, иновативно завързано за клонка, която е забита гордо в пътната яма.

Чудя се, какъв ли титаничен труд, колко ли евросредства трябва да се спечелят, за да бъде запълнена една дупка. Също се замислям, как ли ще запомнят туристите отиващи към Крушуна и Маарата пътя, по който са минали.

Разбирам да е кратер, да трябват геоложки проучвания, наблюдения от Космоса, инженерна мисъл, а то дупка, която само трябва да бъде запълнена. Това може да го направят дори хората от селото, техният кметски наместник или дори Община Ловеч. Но не!

Червеното парцаливо байраче ще се вее още незнайно колко, докато някой се пребие и осъди здраво виновника отговарящ за поддръжката на пътя.

1 коментар

  1. На вниманието на отговорните: незабавно червеното байряче да бъде заменено със синьо такова с герба на отбора на народа. Абсурдната кауза на строителите на комунизъма да бъде заменена с почина “Уефски сто години шампион, сто години резили”.

Comments are closed.