Върнатото за ново обсъждане решение № 168/30.07.2020 г. на Общински съвет-Ловеч беше дискутирано от общинските съветници на заседанието на 27 август. Решението се отнася за временната комисия за проверка документацията по договор „За строителство и ремонт на ОУ „Проф. Димитър Димов“ в Ловеч, ръководена от общинския съветник Минчо Казанджиев.

Председателят на Общинския съвет Ловеч Петър Цолов посочи, че има три възможности – решението да бъде върнато, да се приеме повторно или да се измени. Той лично бе внесъл предложение за първия и втория вариант.

Общинският съветник Доротея Цанкова обаче направи свое предложение, прието в правната комисия, с което изменя решението. Според нея се приеме изготвената информация, освен това избира временна комисия от четирима членове за проверка и изпълнение по договорите за ОУ „Проф. Димитър Димов“ в състав Минчо Казанджиев, Иваничка Каменова, Младен Близнаков и Иван Николов.

От комисията се иска да внесе в Общински съвет Ловеч информация за степента за изпълнения на договора от датата на провеждане на процедурата за избор на изпълнител, за сключени и прекратени договори, за извършени плащания по договора, най-вече с Агенция „Митници“ и НАП, състояние на обекта, в срок до 1 октомври 2020 г.

Първото гласуване на съветниците показа 16 гласа „За“, без гласове „Против“ и десет гласа „Въздържал се“. Поискано бе прегласуване и този път гласовете бяха 17 гласа „За“, без гласове „Против“ и десет гласа „Въздържал се“. Така бе прието измененото предложение за решение.