redcross2604131В клуба на Сдружение ”Взаимопомощ” на 25ти април д-р Полинка Соколарска от РЗИ с организацията на ОС на БЧК Ловеч изнесе лекции на възрастните доброволци на БЧК по проект „Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права ”. Темите на инициативата бяха „Историята на медицината”, „Хранителна алергия при деца и възрастни” и „Депресията”. Д-р Соколарска запозна доброволците как възниква медицината, кои са първите и значими лица, допринесли за развитието на медицината.

По темата за хранителната алергия тя даде примери за разликите между хранителна непоносимост и хранителна алергия, алергените според възрастта, към кои храни най-често се проявяват алергии.

В темата „Депресията” като доста често срещана диагноза бяха обсъдени причините за възникване и как влияе околната среда на човека, естествените антидепресанти, допринасящите фактори за депресивното разтройство, симптоми, митове за депресия, лечение и видове антидепресанти както и съвети как могат да си помогнат възрастните хора при депресия.