Даниела Балабанова, БТА

Проверка на Националната агенция по приходите (НАП) за обредната дейност на община Ловеч е констатирала нарушения. Това съобщиха за БТА от приходната агенция.

От там посочиха, че инспекторите по приходите са подали доклад с предложение за последващо контролно действие – ревизия. Тя е по-тежката форма на проверка, прави се за по-продължителен период назад, уточниха от институцията.

По-рано днес от община Ловеч изпратиха съобщение до медиите, което твърди обратното – “проверката на НАП за обредната дейност в община Ловеч е приключила и няма констатирани нарушения”.

От общинската администрация посочват, че на 19 юли в общината е постъпил протокол на НАП, териториална дирекция Велико Търново, от извършена проверка, възложена от Централното управление на НАП, относно организацията и дейността на община Ловеч, свързана с обредната дейност.

Проверката е извършена в периода от 14 февруари до 13 юли 2022 година. Не са констатирани нарушения, няма издадени предписания и съставени актове по отношение на община Ловеч или длъжностни лица, се казва още в прессъобщението.