На предизборната среща с жителите на село Владиня Николай Стоянов, председател на инициативния комитет, предложил кандидатурата на Радина Банкова за кмет на община Ловеч, я представи така : “Тя е един изключително целеустремен човек, който 25 години се бори с трудностите на икономическото развитие в страната, управлявайки един успешен бизнес, в по – голямата си част насочен към външни пазари. С подкрепата на здравомислещите хора, които ще гласуват за нея, Радина Банково може и знае как да направи наложителните промени в общината, за да излезе градът ни, а и селата, от ситуацията на пълен застой и връщане назад през мандата на последното четиригодишно управление.”

“За мен не е достатъчно да съм успешна в моя бизнес. В производството трябва да създаваш условия за труд, добър екип, пазари и всичко това става трудно, изисква се продължително време, упоритост и всеотдайност, заяви Радина Банкова. – Всичко това съм постигнала, но мотивацията ми да се включа в тази предизборна кампания като кандидат за кмет е желанието ми да видя хората от моя роден град, че са спокойни и усмихнати, че имат работа и добра среда за живеене и за отглеждане на децата си. Всичко това в момента липсва, но ако не се предприемат спешни мерки за промяна на икономическата ситуация, на погрома в здравеопазването, на занемареното образование, след няколко години ще бъде много късно да се предприеме каквото и да е.

Явно много неща в нормативната база на общината не съответстват на необходимостта за развитие, не съдействат работата на общинската администрация да е в полза и интерес на гражданите. Това трябва да се промени и аз и моите съмишленици от инициативния комитет, както и кандидатите за общински съветници от Коалиция “БСП за България”, имаме програма и визия какво трябва да се направи като промени в отделните направления, допълни кандидатът за кмет.

Иска ми се хората да припознават общината като място за живеене, но съм много притеснена от това, което видях при срещите си по селата – възрастните са изоставени и забравени, липсват необходимите социални и комунални услуги, няма пътища и улици, всичко е обрасло в храсталаци и бурени. Затова ние, които сме останали тук, които сме се реализирали професионално въпреки липсващата среда за развитие, трябва да се хванем ръка за ръка и с помощта на всички граждани да променим нещата”, категорична беше Радина Банкова.

Според жителите на селото – те наистина се чувстват забравени – кола от сметосъбирането не е идвала в селото повече от месец и контейнерите са препълнени, а около тях е зарито с боклуци. Пътят до селото е джунгла, на един опасен завой има паднала мантинела, който няма кой да поправи. Гробищният парк е неподдържан, когато завали сняг не се вижда къде отстрани свършва пътят. Молбата им е – когато след изборите се назначава кметски наместник, госпожа Банкова като кмет да попита хората от селото кой би се справил с работата, а не този пост да се дава на човек без никакви компетенции, но по партийна линия.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“