peevski108121Павлин Иванов

На срещата с парламентарният шеф Михаил Миков в Троян пускат само по списъка на Балев! Това съобщи за „Ловеч днес“, шокиран,  съветника в Общински съвет Троян Илиян Пеевски.

Случката се е разиграла преди часове в планинският град.

Днес на посещение в Троян, по повод празника на града, пристигна Председателят на Народното събрание Михаил Миков. Според предварително обявената в троянските медии програма, Миков е трябвало да се срещне с председателите на постоянните комисии от Общински съвет Троян, граждани и медии, разказа Пеевски.

В ново съобщение от днес, забележете, гражданите вече са изхвърлени от поканата и на тяхно място на срещата са поканени представители на НПО сектора.

Очевидно  не съм поканен, но като гражданин  искам да отида, защото това е парламентарният шеф  и имам какво да го питам, казва Пеевски. Питам служители на музея, където се провежда срещата, как може да вляза на нея. Организаторите са казали, че има списък на поканените заради охраната на Председателя на Народното събрание. Държа да уточня, че Михаили Миков няма нищо общо със случилото се, подчертава съветника.

Днес , 2013 година, някой си позволява да прави списък! Това е безумие! Народа е вкаран в списък от един местен дерибей! Това смята избраният от троянци, за техен представител в Общински съвет, Илиян Пеевски.

 Преди 4 години казах, че Троян е рекомунизиран град. Тогава същият този Балев си позволи да заплашва журналисти да не ме допускат до медиите си.

Днес, същият този човек прави списъци и решава кой може да се среща с Председателя на Народното събрание на Република България! Представяте ли си?

Питам – как може да се разделят общинските съветници? Кого представят тези председатели на постоянни комисии? Кой им е дал мандат за тази среща? Унижението на общинския съветник в Троян е безпрецедентно.

Всичко това се прави за да не бъда допуснат на тази среща, защото щях да попитам и да разкажа на Михаил Миков:

Къде изчезнаха 1 700 000 лева от бюджета на Троян?

Как общината загуби конкретни имоти за милиони лева, които отидоха в една частна фирма по времето на Балев в предишния мандат на ОбС и какъв е неговият „принос” в това ограбване на жителите на община Троян?

Защо гражданите на Троян трябва да плащат над  4 000 000 лева санкции и глоби по европроекти през следващите 7 години заради некадърното  управление на Балев и Акимов?

Исках да питам защо в тази пропадаща община никога няма виновни. Исках много неща да попитам, но, както по времето на реалния социализъм, беше  ми  сложена бариера – новият комунистически списък на Балев. Списъкът с поредните правоимащи и вечните удобни на властта. На тази власт, която за 24 години съсипа моя град и прогони голяма част от жителите му. Всичко това – през 13-тата година от третото хилядолетие в /уж/ европейски Троян и България!?

 

Върнах се, защото не исках да помрачавам със скандал празника, който би могъл да навреди косвено и на Миков, каза в заключение Илиян Пеевски, общински съветник в Троян.

4 коментара

  1. Данчо, в Троян нямаме “мръсни комунисти”. В Троян всичките са …чисти.

    По-интересното е, че “доносник на ДС” не е обида. И аз смятам така и не случайно преди много години предложих думичката “Агент” да се официализира в България подобно на френското “дьо”, немското “фон”, ингилизкото “сър” и прочие.

    Виж само как добре и представително звучи – Сър Джон, фон Цвилинг и дьо Свироа поканиха на работна среща Агент Ганю. Усещаш ли каква тържественост и равнопоставеност има? Ако е само Ганю – абе простотия си е и европейски провинциализъм. Обаче… Агент Ганю… ехееей. Като равни с равни, както казват футболните коментатори.

  2. Не стана ясно коя от двете думи е по-обидна – “мръсен” или “комунист”?

  3. “Глобиха с 1500 лв. атакист за обида “мръсен комунист”

    Окръният съд в Кюстендил наложи глоба в размер на 1500 лв. заради определението „мръсен комунист“, което магистратите са счели за обида, съобщава вестник „Труд“.

    Съдебната драма се е разиграла между двама бивши членове на „Атака“ в областта. Ищец по делото е бил Гроздан Грозданов. На събрание преди две години колегата му Владислав Лехчански, който в момента е лидер на партията в Кюстендил, нарекъл Грозданов „мръсен комунист и доносник на „Държавна сигурнст“.

    Магистратите приемат, че първата част от обръщението е обидна. Окръжният съд е втора инстанция по случая и решението му е окончателно. На първа инстанция Лехчански е наказан по-сурово, като първоначално е трябвало да заплати 3000 лв. глоба и 1000 обезщетение на ищеца.

    „Грозданов доката петима кошаревски свидетели, които изопачиха нещата. Това е несправедлива присъда“, защитава се Лехчански.

    Лидерът на „Атака“ има още една присъда – пробация. Тя е наложена, защото на международен събор през 2010 г. Лехчански е свалил показно сръбския флаг, счупил е дръжката му, а самото знаме е подпалил със свещи от намиращ се в близост храм.”

    http://offnews.bg/index.php/253945/globiha-s-1500-lv-atakist-za-obida-mrasen-komunist

  4. „Всяка област в България би се гордяла да има град като Троян. Гордейте се и вие, защото Троян е богатство.“
    „Да работим заедно за общото, скъпи съграждани“.
    ……………………………………………………………………………….
    Явно със скандалната фамилия Пеевски си нежелан в обществото на добрите хора.

Comments are closed.