oblast1005131Областна администрация – Ловеч: Изборният ден протече без проблеми

Във връзка с публикации в медийното пространство за възпрепятстване работата на Районната избирателна комисия – Ловеч (РИК), от служители на областна администрация сме предизвикани да заявим, че това твърдение не отговаря на истината. Редно е да се изяснят и някои подробности.

При заключителната си пресконференция председателят на РИК – Ловеч, Валентина Недялкова категорично заяви: „Проблем с тонерите имаше само на територията на община Ловеч, но той беше отстранен светкавично от общинската администрация и не се усетиха трудности от участниците в изборния процес. Този проблем е бил на територията на цялата страна. Искам да благодаря за оказаното съдействие на областна администрация, чиято дейност е от съществено значение в изборния ден.“

РИК-Ловеч, е първата комисия в страната, приключила изборния ден и първа предава протокола за резултатите в Централната избирателна комисия (ЦИК) – преди обяд на 26 май. „Този резултат не може да бъде постигнат без добрия синхрон на работа между РИК, Информационно обслужване, Областна администрация и МВР“, подчерта главният секретар на Областна администрация – Ловеч, инж. Емил Емилов.

Както е добре известно на всички, занимаващи се с организацията на изборния процес, но не и членовете на Секционните избирателни комисии (СИК), обезпечаването с тонер касети и консумативи е задължение на общинските администрации. Тук е важно да се упомене, че предаването на копирната техника и всички изборни книжа и материали от общинска администрация на СИК, е осъществено с приемо-предавателни протоколи в предизборния ден и в присъствието на представител на РИК – Ловеч.

Съгласно Изборния кодекс Областна администрация – Ловеч, осъществява организационно-техническата подготовка на изборите, подпомага и обезпечава дейността на РИК-Ловеч, но не носи отговорност за организацията на изборния процес.

1 коментар

  1. Какъв добър синхрон какви пет лева при положение, че всичко на държавна и общинска заплата се избира с подходящите конкурси за неграмотни и верни на БКП (Българска Конспиративна Партия)

Comments are closed.