Изложба от мартеници и творби на 8 художнички за 8 март са сред по-важните събития през следващите дни и през месец март 2020 г. в Художествената галерия. Това съобщи на 26 февруари на пресконференция  в Община Ловеч директорът на галерията Валентин Узунов.

На 27 февруари 2020 г. от 17.30 ч. се открива изложбата от  гоблени, предоставени от Клуб „Златна игла”. Тя ще продължи до края на м. март.

На 28 февруари от 16.00 ч. Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс (ЦПЛР – ОДК) Ловеч ще представи изложба-конкурс „Мартеници”. По време на  откриването ще има награждаване на победителите в конкурса.

На 5 март 2020 г. от 17.30 ч. се открива изложбата „8 художнички за 8 март”. Участват  Бистра Стефанова, Валя Николова, Галя Герганова, Елица Спасова, Магдалена Йотова, Неви Петкова, Нина Донковска. Експозицията е със специалното участие на Людмила Владимирова (Украйна), която ще представи свои творби – плъсти.

Плъсти се наричат изделията, които се правят от вълна, нетъкан текстил. Той e сред традиционните занаяти на българския народ, но корените му стигат далеч назад във времето.

На 26 март 2020 г. от 17.30 ч. ще бъде открита изложба на групата на севлиевските художници.

В ХГ – Ловеч продължава представителната изложба от фонда на галерията по повод 55 години от създаването й.