Изложба в Ловеч отбеляза 20 години дейност на Регионален клон „Васил Левски” при Национално дружество „Традиция”. Тя бе открита на 22 август 2020 година в изложбената зала на Художествена галерия „Проф. Теофан Сокеров”. Публиката видя стари оръжия и униформи – автентични и реплики, които са участвали в исторически възстановки. Показани са още ордени и дипломи на отличени офицери, предоставени специално от частни сбирки и колекции.

Експозицията има 27 табла с богат снимков материал. Той разказва историята и дейността на местния клуб от създаването му до наши дни.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи на Регионален клон „Васил Левски” статуетка – кристал 3 D с образа на Ловешката средновековна крепост, която повече от 10 века се извисява над Ловеч.

От страна на организаторите кметът получи почетен плакет, грамоти и плакети получиха и заслужили деятели на „Традиция“.

Сред официалните гости на откриването бяха заместник-кметът Венцислав Христов, проф. Велин Аргатски, член на ръководството на фондация „Васил Левски“ и други.

Изложбата ще бъде отворена до края на септември. Тя е част от програмата на Община Ловеч, с която на 22 август се отбелязва 143 години от Освобождението на града от османско иго и установяване на местно управление.