На 15 януари в заседателната зала на ОбС – Тетевен се състоя първата церемония по връчване на наградите „Спортист на годината 2017“ на територията на община Тетевен. Мероприятието има за цел да стимулира състезателите и техните треньори за успехите и постиженията им през изминалата година, а призът бе разделен в три подкатегории: „Индивидуален спорт“, „Колективен спорт” и „Треньор на годината с принос към развитието на детско-юношеския спорт 2017”.

Събитието откри кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, която поздрави присъстващите и каза следното: „Община Тетевен се гордее със своите спортисти, а чрез днешната церемония искаме да засвидетелстваме своето уважение и да отдадем заслуженото към техните успехи и постижения, чрез които прославят нашата община в цяла България“. Тя допълни още, че: „През изминалите две години с моя екип неведнъж показахме, че полагаме нужните усилия и загриженост за развитието на спорта. Днешното събитие е в контекста на усилията на общинското ръководство да оцени и подкрепи развитието на детско-юношеския спорт, както и усилията на състезателите и треньорите в учебно-тренировъчния и спортно-състезателния процес“. Д-р Бояджиева пожела много здраве и успехи на всички състезатели през настоящата година и обеща, че събитието ще се превърне в традиционно.

На церемонията присъстваха още: зам.-кметовете Борис Врабевски и Свилен Русинов, председателят на ОбС – Тетевен Мария Стойчева, общински съветници и др.

Класирането на номинираните спортисти и отбори се извършва по значимост на техните постижения през съответната година, както и по предварително заложени критерии, а специално съставена комисия определи печелившите. В категорията „Индивидуален спорт“ първото място завоюва Игнат Миленов – Възпитаник на СК „Борба“ – гр. Тетевен. Той е спечелил 1-во място на Държавно лично първенство /ДЛП/ за кадети – борба класически стил в Бургас, кат. 100 кг., 1-во място на Държавния Личен и Отборен Шампионат (ДЛОШ) за кадети – борба класически стил в Плевен, кат. 100 кг., 2-ро място на Балканско първенство, 5-то място на Европейско първенство и 8-мо място на Световно първенство.

На втора позиция се нареди Славена Петкова от СК Ориентиране “Вежен” – Тетевен, а третата позиция бе заета от Иван Стефанов, който също е състезател от СК Ориентиране “Вежен” – Тетевен. В десетката влязоха още: Дамян Иванов от СК по борба, Камен Петров от СК по борба, Христо Кавалски от СК по ориентиране, Дженифър Радкова от ФК „Светкавица“ – Градежница, Андриян Красимиров от СК по борба, Йоан Иванов от СК по тенис на маса и Мартин Симеонов от СК по тенис на маса.

В категорията „Колективен спорт“ класирането бе следното: на първо място застана отборът на ФК „Светкавица“ – Градежница /момичета до 15 г. по футбол/, а втората позиция спечели отборът на ВК „Тетевен Волей“ /момичета до 12 г. по волейбол/.

„Треньор на годината с принос към развитието на детско-юношеския спорт“ стана Младен Маринов от СК по ориентиране – треньор на 8 възрастови групи, постигнали редица престижни награди от държавни и международни състезания. Втори остана Тодор Тодоров от СК по борба, а трети се нареди Алекси Гигов от ФК „Светкавица“ – Градежница /момичета/.

В края на церемонията всички спортисти и треньори си направиха обща снимка за спомен с кмета на Община Тетевен.