С голям възторг, аплодисменти и викове „Браво!“ зрителите в Ловеч посрещнаха премиерата на новия български игрален филм „Моторът“, която се състоя на 18 януари в кино „Космос“. Ентусиазираните приятели на Руди Евтимов дори излязоха на сцената и вдигнаха на ръце младия актьор.
Препълнената зала със зрители, част от които бяха правостоящи, имаха възможност да видят филма преди неговата премиера в столица. За случая гостуваха част от създателите, начело с режисьора Валентин Гошев. Преди прожекцията режисьорът представи филма, който е сниман миналата есен в ловешките села Старо Стефаново, Лешница и Българене, както и край Ловеч. Гости бяха още актьорите Филип Трифонов, Иван Ангелов и дебютанта Руди Евтимов, който е ученик в 12 клас.
Още в началото на проявата изненада поднесоха младите оркестранти на Тотко Рогашки, които изпълниха музикален поздрав към залата и гостите. Част от състава на Младежкия духов оркестър с мажоретен състав – град Ловеч, също участват във филма. Ангажирани са актьори от Драматичен театър Ловеч, както и жители на града и околните села.
След прожекцията кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави авторите, като каза: „Моторът“ е метафора на приятелството, на младежките пориви, на скоростта. Пожелавам висока скорост на филма по българските и чуждестранните екрани пътя към зрителите, Вярвам в метафората на успеха, в силата и пробива на българското кино. Благодаря и пак заповядайте да снимате в Ловеч. За нас е чест!“
Кметът Корнелия Маринова връчи на режисьора Валентин Гошев плакет „С най-добри пожелания“, както и сувенири на останалите гости.
„Моторът“ е емоционален разказ за приятелството, което се запазва през годините, независимо от превратностите на историческите събития. Трима юноши са в любовен триъгълник по време на Втората световна война, а после съдбата ги среща години по-късно. Историята е разказана с много страст, хумор и симпатичен сантимент.
„Моторът“ (2017, 93 мин.) Режисьор Валентин Гошев, оператор Иван Тонев, музиката Владимир Джамбазов. С участието на Александра Радичева, Димитър Ангелов, Руди Евтимов, Никола Додов, Филип Трифонов, Гергана Кофраджиева, Михаил Мутафов, Ицхак Финци и други. Продукция: АРС ООД (Ars Digital Studio), Иван Тонев, с подкрепата на Национален филмов център.