mikov2806131Иво Райнов

Снощи председателят на Народното събрание Михаил Миков се обърна с призив към президента, политическите партии и обществените организации. В него той апелира  към институциите за отговорно поведение и поучава журналистите как да отразяват събитията.

Председателят на Народното събрание може и да има легитимното право за подобен апел, но няма и капка от нужния авторитет, за да звучи сериозно и морално оправдано. Само за три седмици Михаил Миков срина авторитета на институцията, която представлява и даде ужасяващи примери за национална безотговорност.

С кой морал ще настоява за отговорност политическият лилипут допуснал срамно рушене на държавността от олигархия и психически неуравновесени политици?  За отговорност апелира човек, който:

  1. Записа своя глас в пантеона на политическите тъпаци, избрали Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

2.      Със своя глас повери парламентарната комисия по етика и борба с корупцията на политическия гамен Волен Сидеров.

3.      С  безличното си държание  и мълчаливо съгласие застана зад хулиганското поведение на Сидеров и унижаването на българската държавност по време на съвета за национална сигурност.

4.      Подкрепи избора на мошеници, мафиоти и агенти на държавна сигурност за председатели на парламентарни комисия.

5.      Не направи елементарен опит за национално помирение в десетдневката на нестихващи антиправителствени протести.

Снощи  Михаил Миков размаха пръст на свободната журналистика, което е недопустима форма за държавен натиск върху независими медии. Може би защото  българските медии показаха мижитурската му роля в избора на Пеевски, Сидеров и хора със съмнително минало. Или защото отразяват народните представители в натуралния им вид на страхливи душици, извеждани с полиция от сградата на Народното събрание.

Подобно поведение е истинска политическа дебилщина. Защото е дебилно да искаш отговорност, когато ти си безотговорен към хората и институцията, която оглавяваш. За да искаш морал трябва да притежаваш морал. За да искаш разум трябва да излъчваш доверие. И най-вече да притежаваш чувство за срам от собственото си морално нищожество и дебилност.

Най-малкото заради тази дебилност сте заслужили да си отидете, Миков, Орешарски, Станишев, Манолова, Местан и всички случайни герои, които вече три седмици дебилно лигавите  българската държавност от името на БСП, ДПС и Атака.

2 коментара

  1. Дайте собакам мяса –
    Может, они подерутся.
    Дайте похмельным кваса –
    Авось они перебьются.

    Чтоб не жиреть воронам –
    Ставьте побольше пугал.
    А чтоб любить влюбленным
    Дайте укромный угол.

    В землю бросайте зерна –
    Может, появятся всходы.
    Ладно, я буду покорным –
    Дайте же мне свободу!

    Псам мясные ошметки
    Дали, – а псы не подрались.
    Дали пьяницам водки, –
    А они отказались.

    Люди ворон пугают, –
    А воронье не боится.
    Пары соединяют, –
    А им бы разъединиться.

    Лили на землю воду –
    Нету колосьев – чудо!
    Мне вчера дали свободу.
    Что я с ней делать буду?

    https://www.youtube.com/watch?v=mKVlnfiK5Yo

  2. Когато гласовете на Вашата партия г-н Райнов на последните избори съвсем не достигат, следва Вашата “изящна” словесност! Например “срина авторитета”, “ужасяващи примери”, “срамно рушене”, “психически неуравновесени политици”, “пантеона на политическите тъпаци”, “политическия гамен”, “хулиганското поведение”, “Подкрепи избора на мошеници, мафиоти и агенти на държавна сигурност”, “мижитурската му роля”, “съмнително минало”, “страхливи душици”, “истинска политическа дебилщина”, “Защото е дебилно да искаш”, “собственото си морално нищожество и дебилност”, ” дебилно лигавите” и “заради тази дебилност”. Всичко това е все от Вашия материал! Леле, леле, та това е цяла “политическа програма”. Бравос г-н Районв. То, така е казал всъщност един известен и явно не само литературен герой.

Comments are closed.