litex1006131PFC Litex

Златомир Загорчич е новият старши-треньор на Литекс.Той наследява на поста Христо Стоичков, който е на път да поеме ЦСКА.Натурализираният сърбин се договори през уикенда с ръководството на оранжевите и от първия ден на подготовката в понеделник започва работа с подписан дългосрочен договор.Познатият на всички като Заги наставник бе представен официално пред медиите в неделя по обяд на Градския стадион в Ловеч.

Връщам се с голяма амбиция  и да се опитам с младите момчета да постигнем сериозни резултати, които да прилиягат на името на Литекс.А именно , да върнем тима в Европа, бяха първите думи на Загорчич

В щаба на  Загорчич  влиза сръбския треньор Золтан Сабо, който е бил негов помощник във Войводина.В тима на ловчанлии се очакват и още нови имена, които ще бъдат обявени в края на седмицата.За работата и формата на  вратарите ще отговаря Здравко Букарица.

Загорчич ни  представи  амбициозна програма и  визия за развитие на нашия млад отбор и затова решихме  да му гласуваме доверие.Той  добре познава обстановката в клуба и знае отлично какво е да си част от Литекс. Искаме тези таланти да се усъвършенстват във всички насоки и да станат добри футболисти, като същевременно се класират за евротурнирите. сподели президентът на клуба Трифон Попов.

 

ВИЗИТКА

Златомир Загорчич е роден на 15 юни 1971г в Нови Сад, Сърбия.Той е сред най-успешните играчи на ловешкия клуб като бе неразривна част от първия шампионски отбор, спечелил титлите през 1998 и 1999г. Пет сезона по-късно бранителят вдига и Купата на България под ръководството на Люпко Петрович, на който през пролетта на 2007г става помощник в Ловеч. За оранжевите Заги е записал близо 140 официални мача във всички надпревари. В града на люляците той се налага като един от най-добрите защитници в шампионата, получава български паспорт и е поканен да играе за националния отбор, с който участва на Евро ’2004 в Португалия. Треньорската кариера на Загорчич стартира в ДЮШ на Войводина.Потенциалът и добрата работа с младите футболисти го правят през лятото на 2012г старши-треньор на тима от Нови Сад. След първите кръгове воденият от него отбор оглавява изненадващо класирането пред местните грандове Цървена звезда и Партизан.После обаче  противоречия  с ръководството на клуба принуждават наставника да се оттегли.