Павлин Иванов

Отново наближават избори, скоро започва агитационната кампания. В тази връзка се обръщам към читателите на „Ловеч днес“ с разяснения относно правилата за отразяване, както и принципната позиция на медията.

По правилата на Изборният кодекс, важащ за всички медии, „Ловеч днес“ е обявил в РИК Ловеч своите цени и условия за агитация през времето на агитационната кампания, започваща 30 дни преди изборния ден, т.е.  на 11.06.2021 г. и приключва в 24.00 ч. на 9.07.2021 г.

На специална страница, виждаща се от всички, по всяко време (ТУК), представителите на политическите партии и гражданите могат да се запознаят с правилата и цените ни.

Това, което е важно да се знае от читателите е, че по правилата на Изборния кодекс, „Ловеч днес“ предоставя ЕДИНСТВЕНО МЯСТО за агитация. Медията НЕ взема страна. Тя предоставя равни условия на всяка политическа формация, по публично обявените правила, цени и условия. Изборният кодекс много точно и ясно е разписал какво може, какво не, кога и как трябва да се случва.

Тъй като не мога да нося отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите,  от началото до края на кампанията те ще бъдат временно недостъпни. Според съдебната практика,  собственикът на медията носи солидарна отговорност с автора на коментара. Аз не съм в състояние да следя абсолютно всичко написано, а и не желая „Ловеч днес“ да бъде бойно поле на тролски структури. Това е и причината за затваряне на коментарите за посочения период.

Коментари могат да бъдат правени на страницата на „Ловеч днес“ във Фейсбук, по обясними причини.

Отново и дебело искам да подчертая следното:

Публикациите, които ще видите в „Ловеч днес“ по време на агитационната кампания:

  1. НЕ СА мнение на медията, а са подадени от сключилата договор с нас политическа формация
  2. „Ловеч днес“ НЕ ИЗБИРА кои партии да публикуват или не, на страниците на сайта! Това става само и единствено след публично обявен договор между медията и политическата партия!
  3. Условията и цените са ЕДНАКВИ за всички избрали „Ловеч днес“, като място за агитация!
  4. Както на всеки избори, така и на тези, „Ловеч днес“ спазва стриктно разпоредбите на Изборния кодекс и националното законодателство!

Мотивът ми за това кратко представяне на условията по отразяване на предизборната кампания за изборите са традиционните въпроси, които читателите отправят или като упрек или като подкрепа към медията, най-вече във връзка с това – защо публикувате материали на партията „Х“, а на нашата НЕ.

Уважаеми читатели,

Надявам се, тази кампания да бъде полезна за вас, независимо кои политически партии ще правят своята агитация тук. Искрено се надявам, добрите да спечелят доверието ви и всички да имаме свои истински представители в следващото Народно събрание.