Павлин Иванов
Кметът на община Ловеч, Секретаря на Общината, 2 бивши и 2 настоящи кметски наместника и Директор на дирекция, както и Директорът на ОД на МВР Ловеч са получили актовете си за нарушаване на мерките, определени със заповед на Министъра на здравеопазването, а именно – неносене на маски. Това се случи в средата на месец юли 2020 г.

Маските са задължителни за абсолютно всички в затворени помещения. Фактите по сигнала на “Ловеч днес” бяха потвърдени от РЗИ Ловеч.

Хората на властови позиции, особено тези, на които им е вменено да контролират всички, би трябвало да са за пример. Би трябвало да са добрият пример за подрастващите, за младите хора, а и за всички граждани.

Уви, истината е по-различна.

При установените факти, видими и публични, всички представители на властите изброени по-горе, са обжалвали своите актове. Това става ясно от отговора на РЗИ Ловеч до “Ловеч днес”. От Здравната инспекция съобщиха, че “В законоустановения срок са постъпили възражения по всички съставени Актове за установяване на административни нарушения.

Предстои издаване на Наказателни постановления за налагане на глоби.”

Никой не може да оспорва правото на защита на властниците, но ..

Очевидно е, че хората заели позиции в управлението на град Ловеч нямат разбирането къде се намират. Не знаят, че тяхното поведение трябва служи за пример на всички граждани, които спазват всяка приумица на управлението под угрозата на сериозна санкция.

Двойните стандарти, личностната деградация, избягването от отговорност при ясни факти за нарушения, категорично не служат за добър пример на гражданите. А това са точно онези фундаменти в обществото, срещу които протестират българите.

Много жалко е подобно разбиране на хората с власт. Нечестното и безпринципно демонстриране на бягане от отговорност показва в достатъчно ясна степен непригодността на властниците към съвременните изисквания за морал, честност, принципност.

Жалка, но реална история!