dogovorreka3010151Днес, 30 октомври 2015 г., между Община Ловеч и ДЗЗД „Катини“ бе подписан договор с предмет „Почистване на коритото на р. “Осъм“ в регулацията на гр. Ловеч“.
Съгласно изработения инвестиционен проект, почистването на коритото на реката ще се извършва на два етапа:

 I ЕТАП – от пешеходния мост в кв. “Вароша” в началото на града до моста на ул. „Стефан Караджа“ със следните участъци:
Участък 1 – от моста на ул. „Стефан Караджа“ до моста при Община Ловеч
Участък 2 – от моста при Община Ловеч до моста на ул. „Мостова“
Участък 3 – от моста на ул. „Мостова“ до пешеходния мост в кв. Вароша

 II ЕТАП – от моста на ул. „Стефан Караджа“ до края на регулацията на града в посока по течението на реката, който е разделен на три етапа:
Участък 1 – от профил 1 до профил 64
Участък 2 – от профил 64 до моста на ул. „Велико Търново“
Участък 3 – от моста на ул. „Велико Търново“ до моста на ул. „Стефан Караджа“

Срокът за изпълнение е 350 календарни  дни сумарно, считано от датата на възлагане на всеки етап/участък. Стойността на договора е 1 673 734,31 лв. с ДДС.

11 коментара

  1. 2,3+1,7=4 на 10. Казано с думи прости, сметището+почистването=сумата, която Ловеч дарява на Пеевски. Договора все още може да бъде обявен за нищожен, на лице са редица пропуски в първоначалното инженерно задание, подбора на изпълнител/една от най-високите оферти/ и ефективността на изпълнението. Главния въпрос е къде е прокуратурата и защо не е обжалван избора от тримата участника с по-добри оферти. Отговора е за 1.7млн лева хвърлени на вятъра

  2. Като се замислиш проблема не е в този 1,5 млн. , а в това че има достатъчно заблудени граждани,които пак ще го разберат,ако това пак се случи вече всичко за града ни ще е загубено.Дано да греша,но не знам защо имам това неприятно чувство

  3. Е това вече е прекалено! Какво ще се случи с инертните материали, които ще се “изровят” от реката? Преди Минчо ревеше, че не можел да осъществява печалба от името на Общината и за това не разчиствал коритото на реката. Дали няма сега да се продадат случайно и печалбата да стане двойна? Я “Еко” да се стяга и да разчисти. Щом тия големи дървета в “Червен бряг” можаха да огътат за без пари и за тия в Осъма в рамките на града ще се напънат! Наистина върха на наглостта е този договор!

  4. Само……………..Голямо рязане ще падне.Както беше по ценралните улици и булеварда.Още чакам да пораснат кленове,дъбове ли бяха.Видните еколози на кмета да се изкажат.Аз съм лайк и не разбирам,може би вегетативния им период е по-продължителен.Да вземат да фризират и Бай бунар и да го залесим с палми или с секвой.

  5. Е това вече е върха.Пладнешки обир.Явно Минчо предусеща неизбежната загуба на балотажа и като за последно прави колосален обир на жителите на град Ловеч.УНИКАЛНА държава.

  6. да бе да, ще видим до 300 дни дали ще направят нещо или са поредните приятелчета на кмета, които се нагушват с обществени поръчки за доста тлъсти хонорари. Да продължава да спи народа в Ловеч, утре Минчо ще дава и по 5 млн. лв. за някоя плаваща сцена или друга никому ненужна измислица.

Comments are closed.