На 30 юни в кв. „Уста Кольо Фичето” за петнадесета година стартира една от най-очакваните летни инициативи в Ловеч и близките населени места „Забавно лято”. Организатори са Центърът за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”, като за поредна година техни помощници ще бъдат  и младежите от Българския червен кръст (БЧК) в Ловеч.

Въпреки високият градус най-нетърпеливите участници бяха в градината   част преди старта на инициативата. Активно участваха взеха и по-възрастните – майки и баби. Включвайки се в забавленията те си припомниха своето детство и с много емоции и неподправена радост се състезаваха в различните игри. „Забавно лято“ накара малките малчугани да се впуснат в игрите   „в помощ на незрящи“, „сервитьор”, „музикален картоф “ . Показаха своята издръжливост в скачане с голямо   въже и в предаването на пръстени със сламки. Освен забавната надпревара децата усвояваха умения как да помогнат на незрящ човек, толеранс по време на спортсменски игри. Игрите с вода доставят страхотно удоволствие на малките палавници. Всяка дейност , свързана с нея е гарантиран успех. „Подай водата” , в която целта е да се прехвърли водата в кофичката на следващия играч, без обаче да се гледа докато кофичката се накланя над главата, предизвиква много мокрене и смях.
   И тази година доброволците не са забравили една от най-желаните атракции за децата  – рисуване на „муцунки“ и фешън татуировки

На 21 юли забавата продължава в Дойренци, а на 22 юли в Пресяка и 28 юли в Чавдарци. До края на лятото предстоят още инициативи, а доброволците на библиотеката и БЧК ще бъдат верни приятели в игрите. Като истински аниматори те ще поддържат доброто настроение на децата и техните родители.

Финансирането на „Забавно лято” е по Програмата за младежки дейности на Община Ловеч.