dps1403151Иво Райнов

Преядоха с власт „ реформаторите“.  Както казва класикът на политическия водевил Георги Първанов „ де се появи местенце, кандидати са реформаторите“.  И продължава „ те са новото ДПС“.

Интересно е, откога в очите на този титан политически догановата фирма е нарицателно за узорпиране на благинки и постове. Всичко това от доста мръсната уста на човека, който за да вземе втори мандат се поклони доземи на „соколите“  и отвори пътя за депесарското покушение срещу българската държавност.

Просветените познават добре Първанов по делата му и помнят неговото президентско мълчание по време на мафиотския възход на ДПС и тяхното чудовищно творение Пеевски. За изненада на другаря Първанов не сме нито сенилни, нито късопаметни. Та добре помним неговите национални предателства, я в полза на депесарските му ортаци, я в услуга на руските му ментори.

Ще се съглася, че в цялата истерия около „реформаторските“ назначения има известна доза морален дефицит. Най-малкото заради неизпълненото обещание промените да се случва с конкурси. Иначе подмяната на агентите на депесарската мафия или на паразитите от станишевата корупционна паяжина е повече от полезно. Защото страната не помни по-шокиращ микс от некадърници, скрити под жълтия чадър на етническия мир и политическата целесъобразност. А когато неуместните си отиват гьобелсовият морал на  техния ага прокламира етнически геноцид и иска да закача на реверите жълтите звезди на „новите евреи“. Та в този контекст на демагогия ми се ще да поосветя местната съдба на „новите евреи“.

Както е добре известно местановите страдалци са стабилен коалициoнен партньор на ловешкия кмет и ключов фактор за одобрението на много от незаконосъобразните, несъстоятелни или вредни предложения на Казанджиев.

Кметската патерица, обаче се продава твърде скъпо. С 3% от гласовете на последните местни избори ДПС получи влиятелен заместник кмет в икономическия сектор. Административното влияние бе материализирано в поредица от назначение на различни общински постове, а съпругата на заместник-кмета системно получава платени участия  в управлението на проекти на същата тази община.

Коалиционният полет продължи в бордовете на общински фирми, където бяха назначени Ибрахим Абдиев „Еко“ ЕАД и Севдие Куллаалиева в „Общински пазари“. Влизането на ДПС в общинските фирми не е просто уреждане на безработни, но верни аркадаши. Запознатите твърдят, че тези фирми са ценни касички, особено в навечерието на местни избори. Няма как да пропуснем и факта, че свързани с ДПС бизнесмени са обсипвани с награди, благодарности и протекции от казанджиевата администрация.

Да напомням ли, че преди година по вертикалата на областна администрация бяха дислоцирани редица кадри на местановата организация. Достатъчно е да си спомним, че в ръководния екип единият заместник (Юнал Мастънов) и секретярят (Емил Емилов) бяха излъчени от ДПС. Злите езици твърдят, че дори доскорошният областен управител Милко Недялков бил предложен от движението на Пеевски. Ще отбележа и обективната истина, че кадрите на движението и до днес заемат различни постове в много оt държавните служби в Ловеч.

Със сигурност пропускам факти, които биха направили присъствието на ДПС до политическата хранилка още по-шокиращо. В този контекст идеята на Местан за жълтите звезди ми се струва много практична. Най-малкото, защото биха грейнали на реверчетата на десетки активисти със съмнителни професионални качества. Чак тогава ще стане ясно какво е това преяждане, какви страдалци са „новите евреи“ и  колко гротескно е възмущението на техния кръстник – Георги Първанов.

3 коментара

  1. …и все пак другаря Първанов е прав…

    1. Другарят Първанов е просто един манипулатор.

    2. И това е вярно…

Comments are closed.