Предизборната си среща с жителите на село Скобелево кандидатът за кмет на община Ловеч Радина Банкова започна с думите : ” За мен средата, в която живеем, зависи от самите нас, от това как се организираме, какви идеи имаме, как ги реализираме. Нещата обаче в Ловеч през последните четири години не стоят така – всичко е застинало без да мръдне и стъпка напред, никой не са интересува от гражданите, да не говорим, че ще поиска предложения и идеи от тях, че самите граждани биха могли да проявят някакъв контрол относно дейността на общинската администрация. Действията на управляващите са непрозрачни, в повечето случаи – в противовес с интересите на хората.

Затова в задънена улица е здравеопазването и болницата е пред затваряне. Все повече учители са пред пенсиониране, а млади не идват. Икономиката е в пълен застой, малкият и среден бизнес са изтикани в ъгъла, а големите инвеститори заобикалят Ловеч, защото кой би чакал един месец да се проточи приемането и обработването на документите му в общинската администрация?”

             Според Радина Банкова на сериозни промени подлежи административното обслужване в общината – заетите в него трябва да се обърнат с лице към проблемите на гражданите, да им помагат при решаването им. Тук трябва да работят хора, които са професионално подготвени, знаят и могат, за да са полезни. “Аз не съм член на никоя партия и не мисля да се интересувам кой от коя е,  стига да е подготвен и да работи за града си”, допълни Радина Банкова.

Най – голямо внимание трябва да се отдели на здравеопазването – да се направят всички опити отделенията, които са останали в болницата, да не бъдат затворени. С проблеми е и образованието, където все повече учители се пенсионират. Идването на млади специалисти и в двете области е свързано със създаването на условия за тях  – сключване на договори за стипендии, осигуряване на жилища, развитие на спортната база, места за децата им в детските градини. За развитието на икономиката трябва да се възстанови консултативният съвет към кмета, за да може той да е добре запознат с проблемите на бизнеса, да прави предложения за промяна на нормативната база, с което да подпомага най – вече малкия и средния бизнес, както и идването на големи инвеститори.

           Димитър Добрев, бивш кмет на село Скобелево, запозна Радина Банкова с проблемите на селото – нямат медицинско обслужване, а в тук живеят предимно възрастни хора, от ремонт се нуждаят няколко от улиците. Готови са два проекта – за ремонт на единия от мостове и за изграждането на параклис, за които хората от селото се надяват, че ще се намери финансиране.

 

 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“